LEADERS School: studenții trec din bănci la cârma unui business

0

LEADERS School, ediţia a 12-a – studenții trec din bănci la cârma unui business 

LEADERS: În condițiile de competitivitate de pe piața muncii, activitățile extracurriculare cresc șansele tinerilor de admitere la programe universitare de prestigiu și de angajare 

Fundația LEADERS organizează, în perioada 28 iulie – 3 august, la Predeal, cea de-a 12-a ediție a LEADERS School, școală de leadership adresată elevilor în an terminal, studenților din țară sau străinătate, precum și juniorilor din cadrul companiilor

Fundația LEADERS, sursă de idei şi oameni valoroşi, organizează în perioada 28 iulie – 3 august, la Predeal, cea de-a 12-a ediție a programului LEADERS School. Acesta reprezintă o școală de leadership adresată tinerilor cu vârste între 18 și 25 de ani, care răspunde nevoilor de practică și mentorat, neacoperite de sistemul formal de învățământ.

 Leaders_School12

“În contextul competitivității tot mai mari de pe piața muncii, tinerii resimt nevoia de a fi cu un pas înaintea generației lor și a-și însuși aptitudinile de leadership personal și de echipă încă din timpul studiilor sau a primilor ani de activitate. LEADERS School pune accentul pe autocunoaștere și pe cunoașterea modelelor de succes, activități care lipsesc, din păcate, din sistemul de educație formal.”, declară Adelina Maria, Fondator LEADERS School & Academy.

 

LEADERS School este dezvoltat în jurul a trei concepte cheie – leadership personal, leadershipul echipei și comunicare în leadership, aptitudini care, conform studiilor, îi diferențiază în prezent pe tinerii care ajung să aibă succes, atât ca antreprenor, cât și ca manager. Printre activitățile celei de-a 12-a ediții a LEADERS School se numără sesiuni de autocunoaștere și setare de obiective, traininguri, ateliere de leadership, precum și o simulare de business în care cursanții vor conduce timp de 24 de ore un business real. În plus, după această săptămână, tinerii vor avea parte de sesiuni dedicate de mentorat până la vârsta de 25 de ani.

Experiența Leaders School are trei componente principale:

  • traininguri
  • întâlniri cu practicieni
  • ateliere de leadership

 

Profilul studentului român – între teorie și practică, leader și follower

Până în prezent, la cele 11 ediții de LEADERS School au participat peste 300 de tineri selectați la nivel național, balanța înclinând ușor în favoarea sexului feminin (60% versus 40%).

Potrivit reprezentaților LEADERS, principalele tendințe observate în comportamentul studenților și al tinerilor absolvenți sunt:

–          Tendința de a dori să fie doar lider și lipsa capacității de a face parte dintr-o echipă și de a urma pe altcineva în anumite situații, esențială în dezvoltarea profesională

–          Mentalitatea că leadershipul este o calitate înnăscută, inclusiv din această cauză ea nefiind în niciun fel dezvoltată în anii de școală. Totuși, tot mai multe studii arată că aptitudinile de leadership pot fi dezvoltate în timp, prin autocunoaștere, setarea unor obiective, vizualizarea obstacolelor, acceptarea feedback-ului din exterior, analiza continuă etc

–          Lipsa unei coordonări între studiul teoretic și realitățile mediului actual de business. Deși competiția pe piața muncii este acerbă în prezent, companiile se luptă în continuare pentru a atrage cea mai bine pregătită forță de muncă. De aceea, tinerii resimt și în România tot mai des nevoia de a-și completa studiile cu dezvoltarea personală și profesională prin programe extracurriculare.

Cea de-a 12-a ediţie a LEADERS School are drept invitaţi antreprenori, specialişti şi trainer-i cu experienţă, precum Rareș Manolescu, Senior Trainer Human Invest și Cornel Costea, Trainer şi Managing Partner ProActive Solutions, care vor observa cursanții și le vor face o evaluare obiectivă a aptitudinilor de leadership.  Printre speaker-ii acestei ediții, care vor împărtăși lecții de viață și business, inclusiv prin intermediul simulării de business, se numără dr. Cătălin Cîrstoveanu, Șef Secție Terapie Intensivă Spitalul Marie Curie, Peter Barta, CEO Fundația Post Privatizare, Șerban Toader, Senior Partner KPMG Romania, Cosmin Radu, fost căpitan al Echipei Naționale de Polo a  României, Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Société Générale, Daniel Malutan, Director General CSI Romania, Corneliu Bodea, Vicepreședinte Adrem Invest, Mihai Ghyka, Consultant și Gabriel Stoicescu, Director General Butan Gas.

Costul de participare la LEADERS School este de 497 de euro.

Pachetul de acces include:

–          participarea la toate cursurile, cazare 6 zile la Hotel Orizont**** din Predeal în camere duble twin, 3 mese/zi, pauzele de cafea,

–          mentoring gratuit până la vârsta de 25 de ani, includerea în comunitatea LEADERS (peste 3000 de membri),

–          oportunități exclusive de job și discount-uri la evenimentele LEADERS și evenimentele partenere.

–          În plus, începand de anul acesta, cursanții vor avea de asemenea oportunitatea de a-și descoperi punctele forte pe baza Testului Clifton StrengthsFinder, oferit de Gallup Romania.

Pentru mai multe detalii accesați www.leadersschool.ro.

Despre LEADERS:

Fundația LEADERS își propune să fie cea mai puternică sursă de idei și oameni valoroși din România. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să se dezvolte, indiferent de vârstă sau nivelul de experiență, sunt inovatoare ca metodologie și tematică, sunt flexibile, incluzând și module în interval de timp scurt și sesiuni de durată mai lungă. Printre cele mai importante inițiative ale Fundației LEADERS se numară LEADERShip Autentic, LEADERS School, LEADERS Education și LEADERS Academy.

www.leaders.ro

Facebook.com/FundatiaLeaders

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.