Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansează-ți dorințele spre cer” la 13 ani de Habitat!

0
13 ani de Habitat for Humanity Cluj ”Lansează-ți dorințele spre cer”


În data de 13 mai 2012, asociaţia Habitat for Humanity Cluj sărbătorește 13 ani de activitate în comunitatea clujeană. Cu această ocazie, Habitat Cluj organizează două acțiuni: una în timpul zilei pe șantierul din Câmpenești, iar în ultima parte a zilei va avea loc o activitate la Crucea de pe Cetățuie.

Pentru a celebra cei 13 ani de activitate Habitat Cluj va organiza pe parcursul zilei de 13 mai 2012 două activităţi:

Duminică, 13 mai, între orele 09-16:00 – Teambuilding bizz.club (Șantier din Câmpenești) -8 membri ai bizz.club – club de oameni de afaceri din Cluj-Napoca, vor lucra la locuința familiei Băbeanu, locuință care va fi finalizată în toamna anului 2012.

Duminică, 13 mai, la ora 20:30 – ”Lansează-ți dorințele spre cer” (Crucea de pe Cetățuie) –  lansarea simultană a 76 de lampioane zburătoare.

 

Lampioanele zburătoare sunt un simbol al speranței, iar lansarea lor este însoțită de punerea unei dorințe. Este totodată o tehnică de eliberare a grijilor și a problemelor. Numărul ales pentru lampioane este unul simbolic: fiecare lampion reprezintă una din cele 76 de locuințe Habitat construite în cei 13 ani de activitate ai Habitat for Humanity Cluj.

În acest context, lansăm o dorință comună: ca toată lumea din comunitatea clujeană să aibă o locuință decentă. Participanții vor putea alege un mesaj deja realizat, legat de locuire, sau vor putea scrie propriile lor dorințe, care vor fi lipite pe lampioanele zburătoare, lansându-și apoi dorința la cer!

Astfel, invităm clujenii să își lanseze propriile dorințe alături de voluntarii, echipa și familiile partener Habitat for Humanity Cluj, duminică, 13 mai 2012, ora 20:30!

”Pentru Habitat for Humanity Cluj, 13 este o cifră norocoasă. Odată cu împlinirea a 13 ani de activitate, organizația a reușit să ajute 984 de persoane, redând astfel speranța și încrederea familiilor beneficiare. Astfel, programele de construcţie, renovări şi reabilitări vor duce la îmbunătăţirea condiţiilor de locuit pentru un număr și mai mare de familii în nevoie de o locuinţă decentă. Prin calitatea și varietatea programelor desfășurate, dar mai ales prin oamenii dedicați care lucrează și voluntariază împreună, Habitat Cluj este astăzi una din filialele de bază ale Habitat for Humanity în România, cu recunoaștere națională și internațională. Așadar, 13 cu noroc!”- Emil Olteanu, Director Național Habitat for Humanity România

În prezent, Habitat Cluj derulează un program de renovări și reabilitări, constând în izolarea termică a blocurilor și în reparații pentru familii individuale care au o nevoie urgentă a intervenției.

***

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2.5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 436 de familii, respectiv 984 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 76 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.300 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.