Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansarea oficiala a conviviumului Slow Food Tara Fagarasului / 4 februarie 2011

0

Slow Food Tara Fagarasului se alatura celor 1300 de convivia din intreaga lume in lupta impotriva fast-food-ului, a disparitiei traditiilor culinare locale si a dezinteresului oamenilor fata de mancarea pe care o consuma.

Vineri, 4 februarie 2011 va avea loc lansarea oficiala a conviviumului Tara Fagarasului.

Cu această ocazie vom organiza o seară cu preparate culinare pregătite ca acasa în restaurantul Casa Terra din Fagaras. Alături de noi, membrii conviviumului SLOW FOOD Braşov, se vor afla şi alţi fagaraseni dornici să deguste din preparatele “slow food”, precum şi din vinurile alese cu grijă pentru acest eveniment.

Lansarea va fi urmata, la restaurantul Casa Terra, de o saptamana dedicata exclusiv produselor si mancarurilor traditionale din Tara Fagarasului . Aici va fi inaugurata cu aceasta ocazie si o zona permanenta in care identitatea specifica bucatariei de la noi se va afla la loc de cinste, din dorinta de a se conserva cat mai bine autenticitatea gustului de acasa. Redescoperirea aromelor specifice, gatitul dupa retete care se afla la loc de cinste in cultura gastronomica a Tarii Fagarasului, oameni speciali, povesti si o expozitie de fotografie semnata Mihai Sin si Marius Blană, toate acesta va asteapta incepand de vineri, 4 februarie, timp de o saptamana, in Fagaras, la restaurantul Casa Terra.

SLOW FOOD TARA FAGARASULUI
SLOW FOOD TARA FAGARASULUI a fost fondat din preocuparea pentru salvarea mostenirii gastronomice si pentru promovarea mancarurilor si produselor locale.

Proiectele SLOW FOOD TARA FAGARASULUI  se vor indrepta in directia educatiei gustului la copii, educarea localnicilor in ceea ce priveste consumul de produse locale, culegerea si promovarea retetelor specifice zonei.

Deasemenea, conviviumul SLOW FOOD TARA FAGARASULUI  se va alatura proiectelor Y.E.S. FOOD! (Young Europeans for Sustainable Food) coordonat de Slow Food Turda si  „Tara Cerurilor Deschise – redescoperirea Tarii Făgăraşului” (tarafagarasului.eu).

Noul convivium va acoperi zona mărginită la sud de Munţii Fagaras si Persani , la nord, nord-est de limitele sudice ale platoului Târnavelor, zona in care se afla localitati precum Fagaras, Arpas, Beclean, Calbor, Cincu, Cuciulata, Comăna, Dragus, Dumbravita,  Felmer, Hălmeag, Hoghiz, Lisa, Mandra, Parau , Racos, Recea, Sambata, Șercaia, Săvăstreni, Sinca, Soars, Ungra, Venetia,  Vistea, Victoria.

Ce este SLOWFOOD
Slow Food este o organizatie internationala care se opune efectelor degradante ale culturii fast food. Scopul principal al acesteia este pastrarea si promovarea produselor culinare locale prin programe de educare a gustului. Fondata in 1986 in Italia, organizatia s-a extins rapid in intreaga lume, inclusiv in Romania, avand astazi peste 100.000 de adepti reuniti in 1300 de convivial (organizatii locale).
Slow Food inseamna: bun, curat si onest. Asta inseamna ca hrana noastra trebuie sa aibe gust bun, sa fie produsa intr-un mod curat, care sa nu afecteze mediul inconjurator, interesul animalelor sau sanatatea noastra. De asemenea, sustinem ca producatorii trebuie sa primeasca o plata onesta pentru munca lor.
Evenimente
Slow Food organizeaza in intreaga lume evenimente la nivel local, national sau international. La cel mai mare dintre acestea, Salone del Gusto (http://www.salonedelgusto.it/), participa o data la doi ani peste o mie de mici producatori si mai mult de 200 000 de vizitatori.

Va asteptam cu drag la evenimentul de lansare a noului convivium, eveniment care se doreste o intalnire intre prietenii Slow Food, intre cei interesati de gustul bun al mancarii si de salvarea mostenirii gastronomice.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.