Lansarea DVD-ului “Visul lui Adalbert” în cadrul TIFF

0

„Ecranele pot da măsura filmelor – să se vadă și la televizoare!”

(Elena Ceaușescu despre Visul lui Adalbert)

Echipa filmului “Visul lui Adalbert” nu a uitat sentimentul de acasă al filmului românesc și vă invită la lansarea DVD-ulului “Visul lui Adalbert”, care va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), vineri, 7 iunie, ora 15.30, în TIFF Lounge-ul din Piața Unirii (Cluj).

Un DVD prin care veți descoperi că viața bate arta, că finala de la Sevilla are o baladă cu lăutari adevărați, că documentarea nu-i o vorbă-n vânt, o fărâmă de vibrație patriotică, pagini de istorie și absurd și chiar o țâră de comedie. Și că noul val este al anti-vedetelor.

Lansarea va avea loc în prezența regizorului și unei părți a echipei filmului.

Pentru “Visul lui Adalbert”, Gabriel Achim a primit Premiul Opera Prima din partea Uniunii Cineaștilor din România și Premiul Gopo pentru cel mai bun debut.

Producția DVD-ului a fost sprijinită cu generozitate de UniCredit Țiriac Bank și agenția de advertising Friends.

SINOPSIS

În “Visul lui Adalbert”, primul lung metraj al lui Gabriel Achim, o mână de ingineri în fața unui aparat video adus pe șest la birou așteaptă à bout de souffle să-l vadă pe Duckadam ridicând Cupa Campionilor Europeni. Atmosfera relaxată, departe de ochii iscoditori ai nevestelor, ce ar fi trebuit să urmeze festivităților dedicate aniversării PCR, va rămâne doar o promisiune. Totul este dat peste cap de un chiul: doi muncitori se sustrag de la programul cultural-artistic pentru a face pe neve cuțite cu mânere de plexiglas, una din formele prin care ciubucul lua drumul doctorilor, profesoarelor, secretarelor, într-o tovărășească înțelegere a greutăților vieții. Banalul și tragicul coexistă în chipul cel mai firesc, căci de la bal până la spital nu-i cale lungă. Dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit.

reconstituire 3

VISUL LUI ADALBERT

un film de Gabriel Achim

97 minute, S-VHS, Dolby Digital

DVD BOX-ul cuprinde un DVD cu filmul și un DVD special extras (balada lui Duckadam, secvențe omise, interviuri cu echipa, teste cameră, making-of).

O producție

Green Film și 4 Proof Film

Cu sprijinul

Centrului Național al Cinematografiei

Loteriei române

Romaqua Group

MEC Romania

Media Tour

Drill Media

Digital Cube

Asociației Române de FilmIndependent (ARFI).

Regia: Gabriel Achim

Producători: Gabriel Achim și Monica Lăzurean-Gorgan

Producător delegat: Dan Burlac

Producător executiv: Gabriel Achim

Scenariu: Cosmin Manolache și Gabriel Achim

Imagine: George Chiper-Lillemark

Scenografie: Vali Ighigheanu

Costume: Luminița Mihai

Montaj: Cristian Nicolescu și Ioan Ștefan Tatu

Sunet: Dan-Ștefan Rucăreanu, Filip Mureșan și Vlad Voinescu

Distribuitor România

Bright Film

BIOGRAFIA REGIZORULUI

GABRIEL ACHIM

La început a fost ASE-ul. După care a renunțat să mai fie director de resurse umane pentru a face regie la UNATC. La sfîrșitul unuia dintre scurtmetrajele sale, Bric-Brac, el însuși spune, jucîndu-și propriul rol: Renunțăm! O să-l facem tot pe-ăla cu Revoluția!  Și s-a ținut de cuvînt. Cu „Visul lui Adalbert” și-a făcut mîna pentru un nou film despre ultimele zile ale familiei Ceaușescu, în care Ceaușescu fuge la bulgari deghizat in Moș Crăciun.

Filmografie (selectiv):

“Bric Brac” – scurt metraj (2008)

Saga” – scurt metraj (2007)

The good should also have limits” / „Și binele trebuie să aibă margini” – scurt metraj (2006)

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează