Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Lansare Caravana Start Voluntariat

0

În iulie 2015 Asociația ReGenerația (www.regeneratia.ro) și Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu (www.aspps.ro) lansează proiectul “Caravana START VOLUNTARIAT – Programul Pentru-că Voluntariat” – o inițiativă civică cu impact pozitiv pentru cetățenii orașului Sibiu în ceea ce privește dezvoltarea comunităților.

Proiectul “Caravana START VOLUNTARIAT” propune derularea unei caravane de informare cu privire la beneficiile voluntariatului și la profesionalizarea acestuia în rândul tuturor categoriilor de cetățeni, de la elevi până la seniori, pensionari sau persoane active în câmpul muncii. Caravana include opt opriri în cartierele orașului Sibiu și va fi continuată cu o serie de opt sesiuni de training și formare în domeniul voluntariatului.

proiecte_caravana-start-voluntariat-560x450Asociația ReGenerația are ca prioritate promovarea și dezvoltarea acțiunilor de voluntariat în comunitate, fie că vorbim de voluntariat în cadrul unui ONG, voluntariat la evenimente culturale sau sportive, sau pur și simplu voluntariat în fața blocului în beneficiul comunității din care facem parte fiecare.

În cadrul Caravanei, voluntarii ReGenerația si ASPPS vor interacționa cu trecătorii, cetățeni ai orașului Sibiu pentru a-i informa, a promova și a explica activitatea de voluntariat. Cartierele în care se va opri Caravana în perioada iulie-octombrie 2015 sunt Hipodrom-Piața Rahova, Ștrand, Terezian,Turnișor, Vasile Aaron, Lazaret, Valea Aurie și va începe în weekend-ul 25-26 iulie a.c. pe Pietonala N. Bălcescu. În cadrul Caravanei se vor face și înscrieri la sesiunile de training și formare în voluntariat care vor începe în luna octombrie și reprezintă continuarea activității Caravanei.

Partener strategic în proiectul “Caravana START VOLUNTARIAT – Programul Pentru-că Voluntariat”, Asociația Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu are experiență în derularea de activități de voluntariat în cadru organizat, cel mai recent proiect fiind implementarea unui program de voluntariat în cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda prin servicii de acompaniament, socializare, programe de educație, informare și suport, cu sprijinul voluntarilor pentru pacienții spitalului.

Partenerii și finanțatorii proiectului “Caravana START VOLUNTARIAT – Programul Pentru-că Voluntariat” promovează cetăţenia activă, voluntariatul și educația civică. Rezultatele concrete sunt crearea de noi percepții legate de activitatea voluntară pentru cetățenii orașului Sibiu, prin informarea și conștientizarea a 1500 de cetățeni cu privire la beneficiile voluntariatului și implicarea a minimum 80 de persoane în formare şi activităţi voluntare și, nu în ultimul rând, prin dezvoltarea oferirea către cel puțin 10 ONGurile sibiene și instituțiile interesate a oportunității de a-și promova oferta de proiecte prin voluntariat în cadrul Caravanei.

Proiectul Caravana START VOLUNTARIAT se derulează în perioada iulie-decembrie 2015. Proiectul este finanțat cu suma de 29.900 lei prin fondurile alocate Agendei Comunității din cadrul Primăriei Sibiu. Promotorul Proiectului este Asociaţia ReGeneraţia iar partener este Asociaţia Spitalului de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu.

Pentru informații oficiale despre Agenda Comunității accesați http://cultura.sibiu.ro/agenda_comunitatii.html

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.