La un semn deschisă-i cartea

0

La hipermaket și la service auto există semne că ar fi timpul să citești o carte

la casa 1

Se spune că diferența dintre cine suntem acum și cine vom fi peste 5 ani sunt oamenii pe care îi vom cunoaște și cărțile pe care le vom citi. Pentru a le reaminiti oamenilor să citească și cărți, nu doar reviste și text pe internet, la un hipermaket și la un service auto din Cluj se distribuie gratuit semne de carte.

Această inițiativă este o nouă acțiune din cadrul campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față. Ineditul acestei acțiuni este mesajul de pe semnul de carte: “dacă aștepți un semn pentru a citi o carte, acesta e semnul”.

”Am adaptat cauzei noastre acel mesaj care circulă pe internet în care textul ”if you are waiting for a sign, this is it” este scris pe un semn de circulație” spune Victor Miron, unul din inițiatorii campaniei.” Acest tip de mesaj s-a potrivit cu atât mai mult pe un semn de carte. Oamenii au reacționat foarte bine la idee chiar inainte de a tipări semnele, i-a făcut să zâmbească acest joc de cuvinte.”

Surprinzătoare sunt și locațiile în care se distribuie semnele de carte. Poate ar fi de așteptat să le găsim în librării, însă probabil că acolo impactul ar fi mai mic. Faptul că se dau gratuit în locuri cum ar fi un hipermarket sau un service auto amplifică surpriza oamenilor.

”Mi se pare că în ziua de azi nu e greu să ai acces la cărți. Avem cărți acasă, multe le găsim pe gratuit pe internet și sunt o mulțime și la biblioteci de unde se pot împrumuta. Cred că nu ne aducem aminte prea des să le citim. Parcă așteptăm un semn. Poate aceste semne.” spune Adela Mureșan de la Cărțile pe față. Ea este cea care a dat numele ”La un semn deschisă-i cartea” acestei noi acțiuni din cadrul campaniei.

Un astfel de semn de carte e util nu doar pentru a ști unde ai rămas cu lectura unei cărți, ci și pentru a ne aminti când a fost ultima dată când am citit o carte.

Inițiatorii campaniei speră să tipărească zeci de mii de astfel de semne de carte pe care să le distribuie în hipermakerturi, în farmacii, în benzinării și chiar la casele de bilete de autobuz. Ei speră să fie contactați de posibili parteneri atât pentru tipărirea lor cât și pentru distribuirea semnelor. Să vedem cine o să li se alăture.

 set de semne de carte vazut de sus

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează