Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Sibiu se joaca teatru social „Volunteering For ALL”

0

În perioada 15-29 octombrie 2011, Fundatia CHANCE FOR LIFE desfasoara pentru al treilea an consecutiv în parteneriat cu organizatia Commundo din Olanda si Biblioteca Judeteana „Astra” din Sibiu proiectul de teatru social „Volunteering For ALL”.

În aceasta perioada au sosit în Romania 10 voluntari olandezi, dintre care 5 cu dizabilitati motorii, care împreuna cu voluntarii romani vor prezenta  in saptamana 24-29 octombrie o serie de piese de teatru social. Piesele de teatru se adreseaza publicului larg din Sibiu, dar si unor grupuri speciale de persoane, tineri beneficiari ai serviciilor comunitare si in risc de excluziune sociala, elevi sau minoritati.

În cadrul proiectului „Volunteering For ALL”, finantat prin programul Youth in Action, European Voluntary Service al Comisiei Europene, voluntarii vor participa la traininguri pe tema teatrului social  si vor dezbate problema cetateniei europene, a identitatii culturale, a stereotipurilor,  grupurilor discriminate si a prejudecatilor din societatile olandeze si romanesti. Ei vor aborda prin piesele de teatru social situatii de discriminare reprezentative pentru realitatea  romaneasca.

Scopul acestor spectacole de teatru social este sensibilizarea spectatorilor fata de situatiile de discriminare si consecintele acestora. Oamenii vor fi încurajati sa joace mai întai pe scena, iar  apoi si în viata reala un rol din ce în ce mai activ în societatea civila, pentru a o transforma într-un loc caracterizat de toleranta si buna întelegere între oameni, indiferent de  clasa sociala, situatia financiara, etnie.

Teatrul social este o metoda de educatie non-formala prin intermediul careia publicul spectator poate interveni ca actor în desfasurarea spectacolului, cu scopul de a propune solutii cat mai realiste la problemele sociale de discriminare sau opresiune înfatisate pe scena.


Fundatia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizatie neguvernamentala înfiintata în anul 2000, a carei misiune este sa dezvolte comunitatile din Romania, sustinand educational, emotional si social copiii si tinerii. Chance for Life îsi propune sa formeze spiritului civic al copiilor si sa dezvolte dorinta si capacitatea acestora de a se implica în viata comunitatilor în care traiesc.

Fundatia Stichting Commundo este o organizatie non-profit olandeza care organizeaza programe în care participantii desfasoara munca de voluntariat în tari emergente din toata lumea. Organizatia olandeza le ofera  oamenilor oportunitatea unica de a participa la un proiect comunitar de valoare precum si de a calatori în locuri aventuroase si de se dezvolta personal, de a se implica activ în comunitati si culturi diferite si de a acumula o mai buna întelegere a altor lumi.

„Volunteering for ALL” este un proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Youth in Action, European Voluntary Service. Aceasta comunicare reflecta doar punctul de vedere al autorilor, iar Comisia Europeana nu poate fi facuta responsabila pentru informatia continuta.

Parteneri locali: Biblioteca „Astra” Sibiu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.