La Sibiu se joaca teatru social „Volunteering For ALL”

0

În perioada 15-29 octombrie 2011, Fundatia CHANCE FOR LIFE desfasoara pentru al treilea an consecutiv în parteneriat cu organizatia Commundo din Olanda si Biblioteca Judeteana „Astra” din Sibiu proiectul de teatru social „Volunteering For ALL”.

În aceasta perioada au sosit în Romania 10 voluntari olandezi, dintre care 5 cu dizabilitati motorii, care împreuna cu voluntarii romani vor prezenta  in saptamana 24-29 octombrie o serie de piese de teatru social. Piesele de teatru se adreseaza publicului larg din Sibiu, dar si unor grupuri speciale de persoane, tineri beneficiari ai serviciilor comunitare si in risc de excluziune sociala, elevi sau minoritati.

În cadrul proiectului „Volunteering For ALL”, finantat prin programul Youth in Action, European Voluntary Service al Comisiei Europene, voluntarii vor participa la traininguri pe tema teatrului social  si vor dezbate problema cetateniei europene, a identitatii culturale, a stereotipurilor,  grupurilor discriminate si a prejudecatilor din societatile olandeze si romanesti. Ei vor aborda prin piesele de teatru social situatii de discriminare reprezentative pentru realitatea  romaneasca.

Scopul acestor spectacole de teatru social este sensibilizarea spectatorilor fata de situatiile de discriminare si consecintele acestora. Oamenii vor fi încurajati sa joace mai întai pe scena, iar  apoi si în viata reala un rol din ce în ce mai activ în societatea civila, pentru a o transforma într-un loc caracterizat de toleranta si buna întelegere între oameni, indiferent de  clasa sociala, situatia financiara, etnie.

Teatrul social este o metoda de educatie non-formala prin intermediul careia publicul spectator poate interveni ca actor în desfasurarea spectacolului, cu scopul de a propune solutii cat mai realiste la problemele sociale de discriminare sau opresiune înfatisate pe scena.


Fundatia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizatie neguvernamentala înfiintata în anul 2000, a carei misiune este sa dezvolte comunitatile din Romania, sustinand educational, emotional si social copiii si tinerii. Chance for Life îsi propune sa formeze spiritului civic al copiilor si sa dezvolte dorinta si capacitatea acestora de a se implica în viata comunitatilor în care traiesc.

Fundatia Stichting Commundo este o organizatie non-profit olandeza care organizeaza programe în care participantii desfasoara munca de voluntariat în tari emergente din toata lumea. Organizatia olandeza le ofera  oamenilor oportunitatea unica de a participa la un proiect comunitar de valoare precum si de a calatori în locuri aventuroase si de se dezvolta personal, de a se implica activ în comunitati si culturi diferite si de a acumula o mai buna întelegere a altor lumi.

„Volunteering for ALL” este un proiect finantat de Comisia Europeana prin programul Youth in Action, European Voluntary Service. Aceasta comunicare reflecta doar punctul de vedere al autorilor, iar Comisia Europeana nu poate fi facuta responsabila pentru informatia continuta.

Parteneri locali: Biblioteca „Astra” Sibiu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează