Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La multi ani YouthBank Cluj! 5 ani de investiţii în liceeni şi în comunitate!

0

YouthBank Cluj încheie cel de-al cincilea an de implementare în comunitatea clujeană. În cifre, ediţia de anul acesta se traduce prin: 10 proiecte comunitare ale liceenilor finanțate cu 27.445 de lei, selectate din 33 de inițiative propuse de către 150 de elevi hotărâți să schimbe ceva în comunitatea lor, 25 de licee implicate în program.

La finalul celei de-a cincea ediții a proiectului, echipa YouthBank Cluj a dorit să răsplătească implicarea tuturor celor care au susținut programul în acest an printr-un eveniment public, alături de partenerii programului, finanțatori, susținători, cadre didactice și prieteni. Vedetele evenimentului au fost cei 60 de liceeni implicați în implementarea proiectelor de anul acesta, în domenii precum mediu, educație, cultură, divertisment, dezvoltare durabilă, prezentate publicului prin fotografii.

“Echipa Cine eşti contează pentru ceilalţi a reuşit să confecţioneze 3.000 de fundiţe într-un timp foarte scurt. Apoi, timp de o săptămână, fundițele au fost împărţite oamenilor cu scopul de a transmite mai departe mesajul care coincide cu numele echipei. Sumele mobilizate în urma campaniei, din donațiile celor care au primit fundițe, au fost donate copiilor de la fundaţia Herald!”, subliniază Anca Boariu, lidera de echipă din cadrul unuia din proiectele finanțate în 2011.

Toţi cei care au trecut astăzi pe la Librăria Cărtureşti, fie ei cunoscători şi susţinători ai programului, sau simpli “curioși”, au avut ocazia să cunoască povestea celor 10 proiecte finanțate în acest an din fondul YouthBank Cluj, prin intermediul fotografiilor reprezentative, dar și echipa YouthBank, care a reuşit să încheie încă un an plin de reuşite. Evenimentul a avut loc de la ora 13.00 la Librăria Cărtureși din Iulius Mall, într-o atmosferă încărcată de emoţie și de entuziasm din partea celor prezenţi.

Până în prezent, în cei cinci ani de derulare a programului, YouthBank Cluj a susținut 73 de iniţiative ale liceenilor clujeni și a acordat finanțări în valoare totală de 130.000 lei, oferind oportunități de implicare pentru peste 400 de liceeni, proveniți din 30 de licee clujene.

Totodată, echipa YouthBank Cluj a fost implicată în organizarea celor patru ediții ale Festivalului Cultural Miraje. La toate acestea se adaugă o resursă inestimabilă: prietenii și susținătorii YouthBank din rândul clujenilor, dar mai ales experienţa dobândită de către liceeni.

YouthBank Cluj este un program implementat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, iar în plan local de Fundaţia Comunitară Cluj, bucurându-se de sprijinul Liceului Waldorf Cluj-Napoca, partenerul educaţional al programului. Acesta este administrat de către un grup de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani și urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare și management financiar.

Găsiţi detalii complete despre programul YouthBank şi proiectele finanţate din acest fond pe site-ul www.youthbank.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.