La multi ani Brasov! 775 de ani de la atestarea documentara a orasului!

0

În acest an Braşovul sărbătoreşte 775 de ani de la atestarea documentară a oraşului! Oficialii Primăriei împreună cu alte instituţii implicate au alcătuit un comitet de organizare care să se ocupe de toate evenimentele ce urmează să se desfăşoare.

„Sînt incluse în această manifestare evenimentele culturale obişnuite de pe parcursul anului, dar şi evenimente special create cu această ocazie. Dorim să cooptăm atît profesionişti din instituţiile de cultură braşovene, cît şi artişti amatori, care să participe la acest mare eveniment. Un program al tuturor evenimentelor va fi definitivat la sfîrşitul acestei luni, cu menţiunea că va fi un program orientativ“, a declarat Cecilia Doiciu, directorul Direcţiei Integrare Europeană din cadrul Primăriei, conform ziarero.realitatea.net

Prima atestare documentară a Braşovului!

Braşovul – sub numele de Corona – a apărut pentru prima dată în „Catalogus Ninivensis“, un catalog al mănăstirilor premonstratense din Transilvania şi Ungaria, alcătuit între 1236 şi 1241. Catalogul conţine toate aceste aşezăminte vizitate de abatele Fredericus în 1235 şi se păstrează într-o copie din secolul al XV-lea. Prima menţiune documentară cunoscută pînă acum a Braşovului apare în respectivul catalog în contextul în care se vorbeşte despre mănăstirea de călugăriţe din acest oraş. „Claustra sororum… in Hungaria… Dyocesis Cumanie Corona“, se menţionează în document.

(foto Florin Ghindă, 2009)

brasov-piata-sfatului

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează