La colindat în satele tradiţionale de munte

0

Crăciunul reprezintă o perioadă a întâlnirii.

Cetele de colindători reprezintă cetele de îngeri care anunțau nașterea lui Hristos.

Și cum îngerii sunt peste tot, fie sat, fie oraș, ne propunem ca ei să se întâlnească și să aducă laolaltă copii din mediul urban, cu copii din mediul rural, ca împreună să colindăm și să bucurăm oamenii care încă mai trăiesc în sate tradiționale de munte.

IMGP2019

Colindul va avea loc în comuna Întregalde din Munții Trascăului, unde câteva sate încă mai păstrează, parțial din necesitate, stilul străvechi al traiului tradițional de odinioară. Și pentru că se îngrijesc, astfel, de identitatea și istoria noastră, credem că merită să fie bucurați de cântecele cetelor de colindători, care nu au mai răsunat de mult în zonă. Iar bucuria lor, va fi și a noastră, mai ales fiindcă această experiență va fi cu totul inedită, atât pentru copiii din oraș, cât și pentru cei din centrul comunei.

Evenimentul este social și nu se percep nic un fel de taxe. Singurele costuri se vor rezuma la cazare și transport. Căutăm, mai ales participanți din clasele 5-8, alătruri de un părinte. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/783704041756428/

Haideți să colindăm pentru oameni,pentru o frumoasă experiență… pentru colaci și plăcinte, dar și pentru a mai îndulci un pic prăpastia între oraș și sat.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.