La Cluj se deschide primul spaţiu de învăţare în educaţia pentru dezvoltarea durabilă din România

0

Părinţii clujeni pot alege pentru copiii lor o nouă alternativă de program after school. În data de 19 septembrie se deschide Centrul de animaţie EcoSystem, primul spaţiu de învăţare în domeniul Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă din România. În Centrul EcoSystem 15 copii cu vârste cuprinse între 7-13 ani vor putea să-şi dezvolte competenţele şi valorile vizate de educaţia pentru dezvoltare durabilă.

Centrul oferă un altfel de program after school fiind un spaţiu de învăţare, dezvoltare şi de joacă în care copiii învaţă în ritm propriu şi într-o formă alternativă. EcoSystem nu este un program scoală după scoală ci un centru în care copiii învaţă să fie responsabili prin joc şi prin activităţi de animaţie.

Principiile educaţionale pe care se bazează întregul program sunt învăţarea prin descoperire, învaţarea experenţială – learning by doing şi educaţia bazată pe proiecte.

Pe lângă rezolvarea temelor copiii vor putea participa la ateliere de teatru alternativ, ateliere de fotografie, ateliere de creativitate, experimente ştiinţifice, jocuri sportive, ateliere de gătit fără foc, ateliere de alimentaţie sănătoasă, ateliere de dezbateri, ateliere de hand-made, ateliere de bune maniere, activităţi de citit, ateliere de creaţii de poveşti, jocuri de înţelegere a valorii banilor, activităţi ecologice şi voluntariat. Copiii din EcoSystem vor realiza 2 ore de voluntariat pe săptămână, vinerea, prin diferite activităţi precum: scrierea unei scrisori de mulţumire, plantarea de flori, ecologizarea unei mici zone pe care copiii o folosesc constant, vizite la centre de plasament, vizite în diferite instuţii a căror activitate este importantă pentru comunitate.

Părinţii pot afla mai multe detalii cu privire la program şi la înscrieri pe site-ul http://ecosystem.initiativedurabile.ro

Centrul de animaţie EcoSystem este un program educaţional dezvoltat de AIDA, Asociaţia pentru Iniţiative Durabile – Alternative, sucursala Cluj-Napoca. EcoSystem este acţiunea prin care AIDA face pasul spre economia socială şi spre principiile acesteia.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează