Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Cluj revine Festivalul TRANSEUROPA

0

Festivalul Transeuropa, un spaţiu comun al alternativelor europene

Un festival transnaţional al culturii, artei si politicii

www.transeuropafestival.eu

4-27 octombrie 2013

Cluj-Napoca, între 16-20 octombrie 2013

Amsterdam | Barcelona | Berlin | Belgrad | Bologna

Bratislava | Cluj-Napoca | Londra | Lublin | Paris  Praga | Sofia | Varșovia

IMAGINE| DEMAND | ENACT

#TEF2013

 Logo_TF2013

Între 16 – 20 octombrie, la Cluj revine Festivalul Transeuropa – un eveniment artistic, cultural şi politic, care are loc simultan în 13 oraşe din Europa. Ediţia din acest an are la bază trei concepte-cheie: IMAGINE, DEMAND și ENACT, oferind un spațiu comun pentru dezbateri şi strategii colective pentru o viziune diferită asupra unei Europe mai inclusive şi mai democratice.

Festivalul a debutat pe 5 octombrie cu Air Time, un eveniment artistic audio care a avut loc simultan în 10 oraşe din Europa. Împreună cu persoane din alte 9 ţări, participanţii din Cluj au luat parte la un exerciţiu de trăire si experimentare colectivă a spaţiului public, depăşind distanţele fizice.

Evenimentele din cadrul Festivalului Transeuropa sunt rezultatul colaborării între peste 100 de ONG-uri și instituții artistice și culturale din toată Europa. Din acest punct de vedere, Transeuropa reprezintă un eveniment transnaţional unic – nu este vorba despre 13 festivaluri diferite care se desfăşoară în același timp, ci despre un festival unic european.

Programul din fiecare oraş a fost conceput în concordanţă cu interesele și contextul local. În Cluj-Napoca, vor avea loc serie de workshop-uri cu diverse teme, proiecții de film, dezbateri și întâlniri non-formale, cum ar fi Biblioteca Vie, pentru a explora perspective proaspete asupra orașului. Vom ajunge mai aproape de ceea ce consumăm prin întâlniri cu producători locali, vom merge la un tur prin Mănăștur pentru a afla poveștile oamenilor, vom cunoaște mai îndeaproape campaniile Salvați Roșia Montană! și Nu Fracturare!, pentru ca în final să descoperim alternative economice, sociale și politice. Participarea este deschisă tuturor, intrarea la evenimente fiind liberă. Pentru mai multe detalii despre activităţile desfăşurate, vă invităm să consultați programul atașat.

În încheierea festivalului, va fi organizat Forumul Transeuropa care va avea loc în Berlin, între 25 – 27 octombrie. Forumul îşi propune să creeze un spaţiu pentru a imagina, a solicita şi a activa o Europă alternativă.

Festivalul Transeuropa este organizat de reţeaua European Alternatives şi nu ar fi posibil fără sprijinul oferit ediției de anul acesta de Allianz Kulturstiftung, ERSTE Stiftung, Comisia Europeană şi Parlamentul European. European Alternatives este o organizaţie transnaţională civică, care promovează democraţia, egalitatea şi cultura dincolo de statul-naţiune.

Invitați:

Gospodăria Țărănească din Moșna, Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești (ASAT) Cluj, Rețeaua Grassroots România, Asociația Vira (Bârlad), România Fără Ei (București), Salvați Roșia Montană, Elena Dalibot – European Alternatives Paris

Parteneri:

Cluj Intercultural Awareness Organization (CIAO), Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, Centrul pentru Politici Publice (Cluj-Napoca), GAS – Grupul pentru Acțiune Socială, LADO – Filiala Cluj, Societal- Asociaţia Reper 21, Institutul Francez Cluj-Napoca, Primăria Cluj, La Terenuri

Locații:

Zorki Photo Cafe, The Shelter, Cinema Mărăști, cartierul Mănăștur

 

Link-uri utile:

Website festival: www.transeuropafestival.eu

Website organizatori: www.euroalter.com

Facebook: European Alternatives Cluj-Napoca, #TF2013, Transeuropa Festival

_______________________________________________________________________________

* La cea de-a patra ediție, festivalul se va desfășura sub egida Societal, unul dintre primele proiecte europene de responsabilizare socială în organizarea de evenimente non-profit. Astfel, Festivalul Transeuropa va purta marca “Eveniment responsabil”, îndeplinind patru categorii de criterii ale responsabilităţii sociale: echitatea socială, grija față de mediu, promovarea unei economii responsabile și buna guvernanță. În acest sens, echipa de organizare va urmări îndeplinirea unui set de indicatori de responsabilitate socială precum promovarea drepturilor egale, a diversității și nediscriminării (din punct de vedere social), achiziționarea de produse și servicii ecologice (din perspectiva grijii față de mediu), utilizarea unor modele alternative de schimburi (din punct de vedere economic) și dezvoltarea unor modele responsabile de finanțare și parteneriat (din perspectiva bunei guvernanțe). Vă invităm să descoperiți felul în care acești indicatori au fost interiorizați și adaptați de către echipa noastră pentru a face din Transeuropa un proiect cu adevărat sustenabil din punct de vedere social.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.