Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

La Cluj-Napoca, studenţii străini ERASMUS au legat prietenii fără frontiere!

0

Cluj-Napoca a fost gazda evenimentului naţional “Friends without Borders”, organizat de către Erasmus Student Network, filiala Cluj-Napoca. Astfel, 17 ţări au dat mâna în cadrul celui mai mare lanţ umanitar organizat vreodată în inima Transilvaniei:

“noua generaţie are datoria de a înlătura prejudecăţile ce dăinuie legate de culoare, rasă, limbă, etnie. Noi am vrut să arătăm cum acestea pot fi combătute prin prietenie şi solidaritate, timp de 3 zile, prin intermediul activităţilor în care studenţii internaţionali s-au implicat” (Adrian Tabrea, Preşedinte ESN Cluj-Napoca).

 

Evenimentul a reunit studenţi din 8 centre universitare din întreaga ţară. Este vorba despre Cluj (Universitatea Babes Bolyai, USAMV, Tehnică), Bucureşti (Universitatea din Bucureşti, Româno-Americană, ASE, Politehnică), Alba-Iulia (Universitatea “1 Decembrie 1918”), Suceava (Universitatea “Ştefan cel Mare”), Târgu Mureş (Universitatea “Petru Maior”), Timişoara (Universitatea de Vest), Braşov (Universitatea Transilvania) şi Sibiu (Universitatea “Lucian Blaga”).

Pe parcursul celor 3 zile, participanţii au interacţionat vizitand orasul, în cadrul training-ului despre comunicare într-un mediu multicultural, la vânătoarea de comori, cât şi la petrecerea organizata de către echipa ESN Cluj-Napoca.

“Evenimentul “Friends without Borders” este primul din seria de evenimente programate de către Erasmus Student Network (ESN) România pentru anul 2012, când programul Erasmus împlineşte 15 ani de existenţă în România şi 25 de ani la nivel european. Pregătim deja viitorul eveniment ce va avea loc cu ocazia zilei de 1 Mai, în Vamă Veche!” (Nicoleta Popa, Preşedinte ESN România).
ESN România mulţumeşte partenerilor acestui eveniment: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Transilvania Live, Lume Bună!, România Pozitivă, AIESEC România, Evenimente Studenţeşti, Thevents, Napoca Forum, NAPOMUN şi Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj-Napoca.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.