La Cluj, cititorii au fost din nou VIP-uri pe covorul roșu

0

Pentru al doilea an consecutiv, campania de promovare a lecturii Cărțile pe față a întins covorul roșu la intrarea în Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, pentru a-i întâmpina pe cititori cu aplauze și urale, ca pe niște vedete.

Această a doua ediție a evenimentului ”Gala cititorilor clujeni” a avut loc pe 11 mai, la sediul central din cartierul Mărăști al Bibliotecii Județene.

853

”Prin această inițiativă devenită deja tradiție, omagiem cititorii și ne arătăm aprecierea pentru gurmanzii literari într-un mod autentic”, spune Petruța Grijincu, membru al echipei Cărțile pe față.

Inițiativa a avut mare succes și anul trecut, așa cum se poate urmări în acest clip video realizat în cadrul primei ediții.

”De mai bine de un an, ne folosim de cele mai năstrușnice idei pentru a-i recompensa cât mai des pe cei care citesc. Nu demult, pe 23 aprilie, am făcut posibilă intrarea gratuită la Gradina Botanică pe bază de carte, iar 2292 de clujeni s-au bucurat de această gratuitate. Acum am vrut să le aducem aminte cititorilor de la bibliotecă de faptul că sunt persoane foarte importante, VIP-uri, fiindcă promovează și ei lectura.”, susține Victor Miron,  inițiatorul campaniei.

636

Evenimentul a fost parte din programul național Săptămâna Națională a Voluntariatului, încadrat în proiectul ”Raftul cu inițiativă”, iar printre voluntarii ce au aplaudat cititorii lângă covorul roșu, s-au numărat: Sorina Stanca – managerul Bibliotecii Județene, profesori de limba română și Cristian Gog.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.