Kurt Cobain: Montage of Heck – un documentar despre solistul trupei Nirvana, în premieră la TIFF 2015

0

Unul dintre cele mai așteptate documentare ale anului, Kurt Cobain: Montage of Heck, în regia lui Brett Morgan, primul film despre celebrul lider al trupei Nirvana realizat cu cooperarea familiei sale, va fi proiectat în premieră în România sâmbătă, 30 mai, începând cu ora 21.45, la Castelul Banffy de la Bonțida, în prima seară de Weekend la Castel.

David Fear de la Rolling Stone a descris filmul ca fiind o „experiență nefiltrată a lui Kurt”, accentuând faptul că el este portretizat „nu ca un purtător de cuvânt al unei generații”, ci ca un „om, un soț, un tată’”. Filmul a fost ideea văduvei lui Kurt Cobain, Courtney Love, care a pus la dispoziția echipei jurnale, fotografii, înregistrări personale, cântece nelansate, filmulețe de familie și caiete cu versuri.

kurt-cobain-montage-of-heck

De asemenea, Frances Bean Cobain, unicul copil al lui Kurt Cobain, este co-producătorul executiv al documentarului care a avut premiera mondială la începutul anului, la Festivalul de la Sundance. Kurt Cobain: Montage of Heck urmărește evoluția legendarului muzician încă din copilărie până la declin, trecând prin întreaga istorie a formației Nirvana. Denis Harvey de la Variety scria că filmul „dezvăluie magnetismul unui lider zbuciumat, care atrăgea adulație fanatică, dar cu care suspectăm că nu era tocmai ușor de trăit”.

După premiera mondială a documentarului, regizorul Brett Morgan a declarat că va urma o lansare a unui album care va conține înregistrări personale ale lui Kurt Cobain, precum și piese care nu au fost niciodată lansate.

www.tiff.ro | facebook: TransilvaniaIFF | twitter: #TIFF2015 |

Instagram.com/tiffromania | Youtube.com Blog TIFF

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează