Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Jurnaliştii clujeni au construit pe şantierul Habitat din Chinteni

0

Şantierul Habitat for Humanity din Chinteni a fost gazda unui eveniment neobişnuit vineri, 2 august, când 12 jurnalişti şi 8 profesionişti în relaţii publice de la PR & More au lucrat împreună pentru a ajuta la ridicarea celei de-a şasea comunităţi Habitat din Cluj, în cadrul evenimentului „Jurnaliştii construiesc”. 

Evenimentul organizat de Habitat for Humanity Cluj a avut scopul de a oferi oportunitatea presei locale de a descoperi de aproape ce înseamnă să fii voluntar Habitat pentru o zi. „Presa locală ne ajută zi de zi să comunicăm și să fim transparenți în activitățile noastre. De aceea, am vrut ca şi jurnaliştii clujeni să aibă experienţa reală de a veni să construieşti pe şantierul Habitat şi de a vedea cum munca pe care o depun ajută în cel mai direct mod posibil familii în nevoie. Sperăm ca experienţa acestei zile să arate cât de reală e nevoia de locuinţe decente în Cluj şi cât de mult preţuim fiecare voluntar care vine să ne dea o mână de ajutor”, declară Ionuţ Sâmpetrean, director executiv Habitat for Humanity Cluj.

Jurnaliştii au avut ocazia să treacă prin ceea ce fac voluntarii internaţionali şi locali Habitat de fiecare dată când vin să lucreze pe şantierul Habitat din Chinteni. Ei au început ziua făcând cunoştinţă cu echipa de construcţie şi primind explicaţiile necesare pentru protecţia muncii, după care şi-au luat în primire sarcinile. „Ne-am împărţit în echipe şi fiecare dintre noi a participat la câte o activitate. O echipă a urcat cărămida la etaj și a ridicat o parte a unui perete, o altă echipă a lucrat la drumul de acces, iar eu am legat fier împreună cu echipa mea. Am învăţat să fac armăturile care vor susţine casa!” explică încântată Anca Scutelnicu, reporter Napoca FM. „Mi-a făcut mare plăcere această zi. Pot spune că de azi sunt voluntar Habitat!”, conchide ea.

poza_jurnalistii_construiesc_02Evenimentul a fost susţinut de agenţia PR & More. Opt specialiști în relații publice au venit pe șantier și au lucrat cot la cot cu jurnaliștii clujeni. „PR & More și Habitat for Humanity colaborează de ani întregi, agenția oferindu-și sprijinul în organizarea de evenimente și realizarea materialelor de prezentare. Cu toate acestea, satisfacția e mult mai mare când știm că am putut munci efectiv la viitoarea locuință a unei familii, care va avea parte de un nou start în viață”, spune Adrian Gog, managing partner PR & More.

Jurnaliştii şi profesioniştii PR au contribuit la construirea celei de-a şasea comunităţi Habitat din Cluj. Patru familii în nevoie urgentă de locuință se vor putea bucura de un nou cămin într-una din cele patru case construite de Habitat for Humanity Cluj în Chinteni. Organizația plănuiește să finalizeze lucrările de construcție până la sfârșitul anului, cu ajutorul echipelor de voluntari locali și internaționali.

***
Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 14 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.