Junior Summer University 2011: OSUBB aşteaptă a patra generaţie de elevi la Cluj

0

Junior Summer University 2011: OSUBB aşteaptă a patra generaţie de elevi la Cluj

Organizaţia Studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai” (OSUBB) va pregăti pentru mediul universitar, a patra generaţie de elevi, absolvenţi ai clasei a XI-a, în cadrul proiectului educaţional  Junior Summer University. Simularea procesului educaţional din Universitatea „Babeş-Bolyai” şi prezentarea mediului academic clujean celor 180 de participanţi se va desfăşura în perioada 14-29 iulie, în Cluj-Napoca.

La finalizarea perioadei de înscrieri OSUBB a primit 314 aplicaţii, dintre care, în urma evaluării formularelor vor fi admişi la a patra ediţie JSU un număr de 180 de participanţi. Elevii care şi-au exprimat dorinţa de a participa la şcoala de vară provin din 28 de judeţe ale ţării, proiectul extinzându-se an de an. Cu sprijinul profesorilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”, participanţii vor avea posibilitatea de a asista la cursurile predate special pentru elevi, în perioada verii. Lista finală a participanţilor admişi la Junior Summer University va fi publicată de către OSUBB în data de 22 iunie, pe site-ul proiectului www.osubb.ro/jsu .

JSU se înscrie în categoria proiectelor  cu un potenţial uriaş de dezvoltare. Încă din 2008, el a fost gândit ca un proiect naţional care să vină în întâmpinarea nevoilor educaţionale a unui număr cât mai mare de studenţi. OSUBB îşi asumă public misiunea de a extinde, pe viitor, proiectul în cât mai multe centre universitare din ţară. Modelul implementat de OSUBB a fost preluat în acest an şi de Universitatea de Vest din Timişoara, unde, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara (OSUT) organizează prima ediţie a West Summer University (WST), având sprijinul voluntarilor clujeni pentru a desfăşura universitatea de vară după acelaşi concept lansat de OSUBB în 2008, în premieră în Europa de Est.

„Ne dorim ca parteneriatul OSUBB – OSUT Timişoara să servească drept exemplu de cooperare naţională în domeniul educaţiei pentru  actorii din învăţământul românesc.” (Andreea Petruţ, preşedinte OSUBB).

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează