Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Junior Summer University 2011: OSUBB aşteaptă a patra generaţie de elevi la Cluj

0

Junior Summer University 2011: OSUBB aşteaptă a patra generaţie de elevi la Cluj

Organizaţia Studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai” (OSUBB) va pregăti pentru mediul universitar, a patra generaţie de elevi, absolvenţi ai clasei a XI-a, în cadrul proiectului educaţional  Junior Summer University. Simularea procesului educaţional din Universitatea „Babeş-Bolyai” şi prezentarea mediului academic clujean celor 180 de participanţi se va desfăşura în perioada 14-29 iulie, în Cluj-Napoca.

La finalizarea perioadei de înscrieri OSUBB a primit 314 aplicaţii, dintre care, în urma evaluării formularelor vor fi admişi la a patra ediţie JSU un număr de 180 de participanţi. Elevii care şi-au exprimat dorinţa de a participa la şcoala de vară provin din 28 de judeţe ale ţării, proiectul extinzându-se an de an. Cu sprijinul profesorilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”, participanţii vor avea posibilitatea de a asista la cursurile predate special pentru elevi, în perioada verii. Lista finală a participanţilor admişi la Junior Summer University va fi publicată de către OSUBB în data de 22 iunie, pe site-ul proiectului www.osubb.ro/jsu .

JSU se înscrie în categoria proiectelor  cu un potenţial uriaş de dezvoltare. Încă din 2008, el a fost gândit ca un proiect naţional care să vină în întâmpinarea nevoilor educaţionale a unui număr cât mai mare de studenţi. OSUBB îşi asumă public misiunea de a extinde, pe viitor, proiectul în cât mai multe centre universitare din ţară. Modelul implementat de OSUBB a fost preluat în acest an şi de Universitatea de Vest din Timişoara, unde, Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest Timişoara (OSUT) organizează prima ediţie a West Summer University (WST), având sprijinul voluntarilor clujeni pentru a desfăşura universitatea de vară după acelaşi concept lansat de OSUBB în 2008, în premieră în Europa de Est.

„Ne dorim ca parteneriatul OSUBB – OSUT Timişoara să servească drept exemplu de cooperare naţională în domeniul educaţiei pentru  actorii din învăţământul românesc.” (Andreea Petruţ, preşedinte OSUBB).

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.