Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Junior Rangeri pentru natură

0

În perioada 15.04 – 14.09. 2016, Organizaţia GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul „Junior Rangeri pentru natură” ce are ca scop întărirea parteneriatelor între custozii/ administratorii ariilor naturale protejate prin implementarea unor programe educaționale specifice, schimburi de experiență (know-how) pentru grupurile Junior Ranger*, precum și creșterea nivelului de informare a tinerei generații asupra importanței conservării naturii prin includerea arborilor bătrâni pe lista valorilor culturale și naturale locale din zona sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos.

JR2

Principalele obiective ale proiectului:

• Organizarea unor schimburi de experiență (know-how) pentru și între grupurile Junior Ranger, care va deveni un instrument pentru fondarea unui sistem de relații practice cu alte custodii/administrații de arii naturale protejate precum și pentru promovarea destinației ecoturistice „Băile Tușnad și împrejurimile”.

• Includerea arborilor bătrâni pe lista valorilor culturale și naturale locale din zona sitului Bazinul Ciucului de Jos prin derularea unor activități extrașcolare de sală (indoor) și de teren (outdoor).

• Promovarea importanței culturale și naturale a arborilor bătrâni din zona sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos și a Rezervației Naturale Piatra Șoimilor prin editarea și diseminarea unui ghid și prin organizarea unui concurs tematic de fotografie.

Grupul ţintă: Grupurile Junior Ranger, precum şi toţi elevii din Școlile Generale: Jókai Mór din Băile Tușnad, Imets Fülöp Jákó din comuna Tușnad (2 şcoli cu acelaşi nume), Endes József din comuna Sânsimion, Arany János din comuna Sântimbru şi Vitos Mózes din comuna Sâncrăieni; factorii de decizie a comunelor Tuşnad, Sânsimion, Sântimbru şi Sâncrăieni; comunitatea locală (toate categoriile de vârstă, sex, naţionalitate, religie şi ocupaţie) împreună cu turiştii, precum şi toţi cei interesaţi care doresc să se implice în activităţi pentru cunoaşterea şi protejarea naturii.

Aria geografică: Situl Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos (ROSCI0007) se află imediata vecinătate a comunelor Tuşnad, Sânsimion, Sântimbru şi Sâncrăieni, iar Rezervația Naturală Piatra Șoimilor se află imediata vecinătate a orașului Băile Tușnad; Situl Natura 2000 Dealurile Târnavei Mici – Bicheș (ROSCI0297), care se suprapune cu Situl Natura 2000 Dealurile Târnavelor – Valea Nirajului (ROSPA0028), fiind situate în partea estică şi sud-estică a judeţului Mureş şi în partea vestică a judeţului Harghita, de-a lungul râurilor Niraj şi Târnava Mică.

Proiectul este finanţat de Fundația pentru Parteneriat şi MOL România și se va implementa în parteneriat cu Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.