Junior cros, primul eveniment sportiv-caritabil din Codlea

0

 Spiritul civic se învață încă de la vârste fragede. Elevii claselor primare dela Liceul Teoretic,  Școala Generală nr. 2 si Școala Generală nr. 3  din Codlea vor dovedi aceasta în cadrul evenimentului “Junior-Cros”, organizat de Fundația Rafael în data de 21.06.2012, între orele 10-14, pe baza sportivă a Liceului Teoretic.

Astfel, în cadrul unei competiții care îmbină caritatea și sportul, micuții se vor întrece în a le oferi bucurie beneficiarilor Fundației Rafael. Ca orice sportivi care se respectă, ei îsi vor găsi sponsori (de regulă din familie) care le vor oferi bani pentru fiecare tură alergată. Apoi, în funcție de numărul de ture pe care vor reuși să le facă, vor strânge o sumă ce va fi donată persoanelor cu dizabilităti.  Pentru a conștientiza profunzimea și utilitatea gestului caritabil, specialiștii și voluntarii fundației au trecut prin fiecare clasă și le-au povestit copiilor ce înseamnă dizabilitatea și cum ar fi de folos să ne purtăm în relația cu persoanele cu dizabilități.

Atât conducerile instituțiilor de învătământ, cât și învățătorii și profesorii de sport au fost de la început foarte încântați să participe la acest proiect al fundației, dar nimic nu se compară cu entuziasmul cu care copiii au primit vestea crosului caritabil. Întregul eveniment e un semn că civismul se naște în familie, se dezvoltă în școală și devine evident în relațiile interumane de calitate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.