Junior cros, primul eveniment sportiv-caritabil din Codlea

0

 Spiritul civic se învață încă de la vârste fragede. Elevii claselor primare dela Liceul Teoretic,  Școala Generală nr. 2 si Școala Generală nr. 3  din Codlea vor dovedi aceasta în cadrul evenimentului “Junior-Cros”, organizat de Fundația Rafael în data de 21.06.2012, între orele 10-14, pe baza sportivă a Liceului Teoretic.

Astfel, în cadrul unei competiții care îmbină caritatea și sportul, micuții se vor întrece în a le oferi bucurie beneficiarilor Fundației Rafael. Ca orice sportivi care se respectă, ei îsi vor găsi sponsori (de regulă din familie) care le vor oferi bani pentru fiecare tură alergată. Apoi, în funcție de numărul de ture pe care vor reuși să le facă, vor strânge o sumă ce va fi donată persoanelor cu dizabilităti.  Pentru a conștientiza profunzimea și utilitatea gestului caritabil, specialiștii și voluntarii fundației au trecut prin fiecare clasă și le-au povestit copiilor ce înseamnă dizabilitatea și cum ar fi de folos să ne purtăm în relația cu persoanele cu dizabilități.

Atât conducerile instituțiilor de învătământ, cât și învățătorii și profesorii de sport au fost de la început foarte încântați să participe la acest proiect al fundației, dar nimic nu se compară cu entuziasmul cu care copiii au primit vestea crosului caritabil. Întregul eveniment e un semn că civismul se naște în familie, se dezvoltă în școală și devine evident în relațiile interumane de calitate.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează