Judetul Alba are o harta eoliana! Premiera in Romania!

1

Alba este primul judeţ din ţară care dispune de o hartă eoliană, realizată în cadrul proiectului internaţional dezvoltat între Consiliul Judeţean şi Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică, intitulat „Identificarea şi promovarea potenţialului de energie regenerabilă în judeţul Alba”.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada 2008 – 2010 şi a constat în identificarea siturilor cu potenţial pentru centralele eoliene, precum şi realizarea de măsurători de vânt semnificative pentru judeţul Alba.
Rezultatele sunt publicate în forma unei hărţi eoliene detaliate care arată potenţialul de energie eoliană existent în zona judeţului.

Costurile acestui proiect au fost suportate în mare parte de guvernul german, care a alocat 200.000 de euro, iar 100.000 de euro au fost investiţi de IWC, o companie cu sediul în Husum, care a format un parteneriat public-privat cu GTZ pentru implementarea proiectului, potrivit eurourbanism.ro.

foto Florin Ghinda, 2009  – Bulgaria

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.