Judetul Alba are o harta eoliana! Premiera in Romania!

1

Alba este primul judeţ din ţară care dispune de o hartă eoliană, realizată în cadrul proiectului internaţional dezvoltat între Consiliul Judeţean şi Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică, intitulat „Identificarea şi promovarea potenţialului de energie regenerabilă în judeţul Alba”.

Proiectul s-a desfăşurat în perioada 2008 – 2010 şi a constat în identificarea siturilor cu potenţial pentru centralele eoliene, precum şi realizarea de măsurători de vânt semnificative pentru judeţul Alba.
Rezultatele sunt publicate în forma unei hărţi eoliene detaliate care arată potenţialul de energie eoliană existent în zona judeţului.

Costurile acestui proiect au fost suportate în mare parte de guvernul german, care a alocat 200.000 de euro, iar 100.000 de euro au fost investiţi de IWC, o companie cu sediul în Husum, care a format un parteneriat public-privat cu GTZ pentru implementarea proiectului, potrivit eurourbanism.ro.

foto Florin Ghinda, 2009  – Bulgaria

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează