Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Joi la Cinemateca Astra Film: Operaţie pe cordul deschis al unei familii traumatizate

0

Se mai poate vorbi de iubire intr-o familie cu un trecut violent? Dansând de unul singur (Dancing alone), filmul proiectat joi, 29 mai 2014 începând cu ora 19 la Cinemateca Astra Film este un act de curaj al tinerei Biene Pilavci, care surprinde pe camera video eforturile familiei sale de a înfrunta demonii trecutului.

La vârsta de 12 ani, Biene fuge de acasă și ajunge într-un orfelinat. Astăzi, ea are 33 de ani și își propune să îi reîntâlnească pe toți membrii familiei sale – mama, tatăl, fratele și surorile, în încercarea de a înțelege și de a-și clarifica trecutul. Revederea nu e dorită însă de nimeni, iar relațiile sunt în continuare tensionate, alterate de amintirile brutale din copilărie, de abuzurile fizice și sexuale. Puternic, șocant și neobișnuit, acest film este o reflecție crudă, fără menajamente a unui prezent aflat într-o imposibilă reconciliere cu trecutul.

Filmul a fost laureat la ediţia din 2013 a Astra Film Festival cu Premiul pentru cel mai bun documentar, competiţia Internaţional, juriul declarând despre acest film: Este o poveste intimă și în același timp generală, a diasporei turcești sau a oricărei comunități de imigranți, o mărturie despre nedreptate familială, spusă  cu demnitate și rafinament.

 Proiecția documentarului  are loc la sala Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel: 0751.166.516dancing_alone

Cinemateca Astra Film este organizată de Astra Film, CNM Astra şi Consiliul Judeţean Sibiu.

A fost iniţiată în 2007 şi a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană, cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca Astra Film din Sibiu.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.