Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

JCI European Presidents Meeting, Sibiu 23 – 26 februarie 2012

0

Anul acesta, tineri oameni de business, specialişti şi leaderi vor trebui să “transforme pasiunea în acţiune, să-şi folosească cu adevărat competenţele, eforturile, energia şi să se suţină unii pe ceilalţi, pentru a se dezvolta şi a putea sprijini comunităţile din care fac parte. Întâlnirea preşedinţilor europeni JCI – EPM, este cel mai bun start pentru implementarea acestui deziderat”. (Bertlot Daems – preşedinte Junior Chamber Internaţional)

În perioada 23-26 februarie 2012 la Sibiu, JCI România va fi gazda unui eveniment cu adevărat special, care va reuni participanţi din peste 30 de ţări din întreaga lume (cu preponderenţă din Europa), tineri care – pe lânga dorinţa de dezvoltare personală, identificarea de potenţiali parteneri de afaceri – vor căuta să găsească acele modalităţi comune prin care pot crea schimbări pozitive în societatea în care trăiesc. Misiunea acestei întâlniri este de foarte mare interes, mai ales prin prisma majorelor provocări economice cu care se confruntă Europa în această perioadă.

Programul este împarţit pe mai multe zile, în care se vor desfăşura diferite activităţi;

  • Dezbateri pe temele: “Active Citizens Framework”, “Think Global. Act Local”, Training PR&Media.
  • Conferinţă internaţională CSR cu sprijinul echipei de proiect www.actionamresponsabil.ro. Acţionăm responsabil! – Reţeaua socială RSC” este un proiect cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Proiectul este destinat promovării dialogului social şi soluţionării provocărilor cu care companiile se confruntă în implementarea iniţiativelor de responsabilitate socială. Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, la nivel naţional, acoperind toate cele 8 regiuni de dezvoltare. Atât publicul larg, cât şi companiile sau organizaţiile interesate, beneficiază de suportul celor 8 centre regionale de informare şi asistenţă, care funcţionează în Bucuresti, Iaşi, Cluj, Sibiu, Timişoara, Craiova, Constanţa şi Ploieşti.
  • Un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru o cauză internatională: Campania «Nothing But Nets» (http://www.nothingbutnets.net/), în parteneriat cu United Nations Foundation.
  • Reprezentaţie piesă de teatru “Balul” – Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu. Câştigător al unui premiu UNITER, regizorul Radu-Alexandru Nica pune în scenă o istorie a României din anii 1920 – 2000 şi nu oricum, ci fără cuvinte. „Balul” este un spectacol de gest, dans şi mişcare în care muzica reprezintă un element cheie. Proiectul a fost realizat special pentru Programul Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană, fiind prezentat mai apoi la Liverpool – Capitală Culturală Europeană în 2008.
  • Networking permanent.

 

JCI European Presidents Meeting este locul unde începe călătoria spre crearea unui impact pozitiv în comunitate; aici se uneşte întreaga Europă în jurul unui scop comun, acesta este locul unde acţiunea este inspirată din experienţa impărtăşită a altora”.

ARREY OBENSON, Executive Director for Growth & Development

——————

Despre JCI România

Suntem generaţia care va schimba România

Reprezentăm o organizaţie de tineri lideri, antreprenori şi profesionişti afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International (JCI) care numără mai mult de 200.000 de membri în peste 100 de ţări.

Misiunea JCI este să ofere oportunități de dezvoltare care potențează tinerii să creeze schimbări pozitive. Acțiunile pe care le întreprindem sunt grupate în 4 arii: business, comunitate, dezvoltare personală și internaționalism.

Pentru mai multe detalii: www.jci.ro | www.jci.cc | www.actionamresponsabil.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.