Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ISU Bihor și Holcim România inagurează turnul de instrucție pentru pompieri din cadrul Stației de Pompieri Aleșd

0

În cadrul unui eveniment care a avut loc marți, 16 aprilie 2019, reprezenanții ISU Bihor, împreună cu echipa Holcim România, au inaugurat turnul de instrucție din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, construit prin intermediul unui parteneriat dintre instituție și companie.

Construcția a fost demarată începând cu luna noiembrie a anului trecut și a presupus o investiție ce se ridică la aproximativ 43.000 de euro. Dintre aceștia, 33.000 de euro au fost sponsorizați de către producătorul de ciment Holcim România, făcând parte din strategia companiei de responsabilitate socială și de implicare în îmbunătățirea condițiilor din comunitățile în care își desfășoară activitatea.

Deoarece avem o cultură a Securității și Sănătății în Muncă adânc înrădăcinată în ADN-ul Holcim România, ne-am implicat în acest proiect inedit, având în vedere nevoia comunității de a avea un centru care să ofere toate condițiile necesare instruirii unor pompieri bine pregătiți. Ne bucurăm că, prin acest parteneriat privat-stat, întreaga zonă va fi una mult mai sigură și mai protejată în cazul unui incident”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Cu o suprafață totală desfășurată de 46,4 mp și o înățime de 13,2 metri, realizarea acestui edificiu asigură condiţii optime de pregătire pentru întreg personalul operativ din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd. La acesta se adaugă personalul component al loturilor reprezentative din toate subunităţile inspectoratului judeţean, respectiv elevii care desfăşoară stagii de practică la nivelul inspectoratului.

Adresez sincerele mele mulţumiri conducerii și întregii echipe a HOLCIM România S.A. –Fabrica de ciment Aleșd, pentru profesionalismul şi implicarea de care a dat dovadă în vederea realizării acestui important obiectiv, care contribuie semnificativ la perfecționarea pregătirii personalului operativ pentru misiunile desfășurate la înălțime (evacuări și salvări de persoane, stingere incendii la clădiri cu mai multe)”, a declarat Colonelul Caba Sorin Mihai, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor.

Noul turn de instrucție va permite pregătirea personalului operativ pentru desfăşurarea operaţiunilor de acces pe faţadele clădirilor la nivelurile superioare cu ajutorul scărilor din dotare, localizarea şi stingerea incendiilor la clădiri, precum și pregătirea pentru salvarea şi evacuarea victimelor de la înălţime. Totodată, acesta va deservi antrenamentelor personalului operativ pentru crearea condiţiilor necesare organizării şi desfăşurării concursurilor profesionale ale pompierilor militari.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.