Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Istorii scoase la lumina – tur gratuit în zona Parcului Central Brasov organizat în cadrul Festivalului Luminii

0

Asociatia Cultour împreună cu Filiala Brașov a Organizației Naționale Cercetașii României, vă invită în cadrul Festivalului Luminii la un tur pietonal gratuit, în data de 14 mai 2016, în zona Parcului Central Braşov.

V-am pregătit un itinerariu interesant în care ne vom aminti de romantica Alee Rudolf, vom descoperi palate “însorite” dar şi clădiri dispărute şi desigur vom afla mai multe despre povestea parcului care găzduieşte fără îndoială cele mai numeroase cupluri îndrăgostite. Descoperim la pas farmecul şi poveştile străzilor, clădirilor şi oamenilor Braşovului de altădată.

foto eveniment

Asociaţii noștri în acest demers cultural-recreativ sunt tinerii din Filiala Brașov a Organizației Naționale Cercetașii României, care organizeaza Festivalul Luminii din Parcul Central Nicolae Titulescu ( a șasea ediție în Brașov). Ei vor aduce lumina în parc prin binecunoscutele gulgute dar ne vor şi însoţi pe traseu aducând la lumină istorii şi legende pierdute în negura timpului, alături de ghidul nostru.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron aflat la a 6a ediție în Braşov, adresat tuturor copiilor şi tinerilor, prin care se dorește transformarea spațiului urban într-unul magic, în care prin joacă participanții să se bucure de viața și să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte.
Turul “Istorii scoase la lumină” este creat si oferit gratuit de catre ghizii voluntari ai Asociatiei Cultour si este primul dintr-o serie de trasee gratuite care vor acoperi diferite teme si zone din Brasov.

Detaliile organizatorice ale turului « Istorii scoase la lumină – tur gratuit în zona Parcului Central N. Titulescu » sunt:
Punctul de întâlnire: Livada Poștei- în fața Bibliotecii Județene. Ghizii vor avea o umbrela portocalie iar cercetasii binecunoscutele esarfe.
Ora de plecare: 18.30
Durata: aproximativă 1,5 ore.

Fiți la curent cu noutățile despre acest tur alăturându-vă evenimentului pe pagina noastră de Facebook

Cum puteţi participa?

Vă așteptăm să vă alăturați grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar apreciem anunțarea prezenței în prealabil, pentru a estima mai bine numărul participanților.
Pentru întrebări și rezervări, ne puteți scrie la info@asociatia-cultour.ro

Cine sunt ghizii?
Echipa Asociaţiei Cultour este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească tuturor celor curioși să afle mai multe despre acest oraș.

Cu această ocazie specială vom avea alături şi ghizi tineri si entuziaşti care sunt nerăbdători să vă conducă paşii pe aleile încărcate de istorie şi cultură ale Braşovului. Ei sunt cercetaşi ai Filialei Braşov.din Organizația Națională Cercetașii României.

Pentru mai multe detalii despre noi si proiectele pe care le desfasuram va invitam sa accesati
pagina de facebook Asociatia Cultour sau pagina noastra web www.asociatia-cultour.ro

De ce facem aceste tururi gratuite?
Dezvoltarea acestor trasee este o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate inițial turiștilor – tururi gratuite zilnice în limba engleză în Braşov şi Bucureşti – www.walkaboutfreetours.com . Oaspeţi ai acestor tururi în Braşov au fost peste 11.000 de turişti în cei peste patru ani de activitate.

Ne propunem să aducem descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor, fie localnici, fie oaspeți. Asociația Cultour are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

De asemenea desfăşurăm tururi gratuite și activități de descoperire urbană în limba română cu diferite ocazii și tematici. Urmăriți-ne și găsiți mai multe informații pe www.asociatia-cultour.ro și pe pagina de Facebook Asociatia Cultour.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.