Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Înscrierile pentru a șaptea ediție Red Bull Oslea Hiride 2018, deschise din 4 decembrie

0
  • Competiția, deja tradițională, are un număr limitat de locuri disponibile: 30 pentru categoria Pro și 100 pentru categoria Open

  • Concursul include o urcare de peste 3,5 kilometri, cu o diferență de nivel de 640 metri, și o coborâre de 1,4 kilometri, cu o pantă de 45°

  • Informații despre competiție și înscrieri sunt disponibile la www.redbull.ro/osleahiride

Red Bull Oslea Hiride, singura competiție de hike & ride din România, ajunge la a șaptea ediție și deschide înscrierile pentru cele 130 de locuri disponibile, începând din data de 4 decembrie.

Cei mai talentați schiori și snowboard-eri trebuie să facă față condițiilor solicitante de concurs și să fie pregătiți fizic pentru o urcare contratimp și pentru o coborâre în care își vor demonstra abilitățile tehnice.

Astfel, în imediata vecinătate a Parcului Național Retezat, concurenții se vor reîntâlni cu proba de urcare, ce își are startul la cota 1.300 și are o lungime de peste 3,5 kilometri, până la 1.940 metri altitudine.

Efortul de la urcare este urmat de o coborâre pe schi sau snowboard de 1,4 kilometri, cu o pantă de 45°, ce permite fluiditate, control, tehnică, dar oferă și numeroase rampe naturale pentru trick-uri.

Dacă urcarea este decisă de timpii individuali, coborârea este jurizată, iar punctajul este acordat în funcție de tehnică, linie și trick-uri.

Aș spune că Red Bull Oslea Hiride oferă o adevărată încercare participanților care consideră că partea de schi sau cea de urcare este punctul lor forte. Urcarea este provocatoare, pentru că, spre deosebire de orice altă competiție de freeride, este cronometrată. După ce îți împingi corpul la limită la urcare, ți se prezintă o nouă încercare, de a schia cât poți de bine, pe picioarele tale deja obosite și pline de acid lactic. Pe mine mă atrage să îți testezi limitele în acest mod și să vezi de ce ești capabil”, declară Smaranda Munteanu, câștigătoare a secțiunii de schi Pro feminin în 2017.

Competiția include secțiunile de schi și, respectiv, de snowboard, fiecare dintre acestea cu locuri limitate, împărțite în Pro feminin, Pro masculin, Open feminin și Open masculin. Red Bull Oslea Hiride va alinia, la start, 30 de concurenți la categoriile Pro și 100 la Open.

Categoria Pro este deschisă concurenţilor profesionişti, care s-au clasat pe podium la ediţiile anterioare Red Bull Oslea Hiride sau la alte competiţii similare. Categoria Open se adresează unui public mai larg, cu un nivel mediu de tehnică pe schi sau snowboard.

Gambling-ul, din punctul meu de vedere, este la coborâre, pentru că există mai multe opțiuni, atât de linii cât și de trick-uri, fiecare cu surprizele ei. La deal ai doar o opțiune, să tragi cat poți de tare, dar nu mai tare de atât”, spune Ionuț Pințican, câștigător al secțiunii de snowboard Pro masculin în 2017.

Mai multe informații și actualizări despre concurs sunt disponibile la www.redbull.ro/osleahiride și pe facebook.com/osleahiride.

Red Bull Oslea Hiride, competiție ajunsă deja la a șaptea ediție în România, este singurul concurs de hike & ride din țară. Cu un traseu situat în Masivul Oslea, lângă Parcul Național Retezat, competiția atrage la start 130 de participanți din țară și străinătate, cărora li se adaugă și nume venite prin sistem wildcard. Pentru mai multe informații despre eveniment, vizitați www.redbull.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.