Inedit: o librărie din Brașov oferă reducere la cărți celor care au poză de profil pe Facebook citind o carte

0

Se spune că suntem ceea ce mâncăm, că suntem ceea ce conducem sau că suntem ceea ce iubim. Cititorii spun că suntem și ceea ce citim.

”Cărțile ne hrănesc într-un mod mult mai interesant decât mâncarea. Suntem și ceea ce lecturăm. Cărțile pe care le citesc mă reprezintă mult mai mult decât trăsăturile feței sau freza. Hai să lansăm conceptul de book selfie : selfie în care să avem fața cufundată într-o carte.” așa suna postarea pe Facebook a lui Victor Miron, un tânăr clujean. El și-a schimbat poza de profil cu una în care citește un roman – i se văd doar umerii și capul e acoperit de cartea deschisă.

brasov

Pornind de aici, cei de la librăria Okian din Brașov au pornit o campanie de recompensare a celor care procedează așa cu poza lor de profil de pe Facebook. Astfel, ei oferă 10% reducere la cărțile din librărie tuturor celor care în pozele lor de profil pe Facebook apar citind o carte. Cititorul trebuie doar să folosească în descrierea imaginii codurile #cartilePeFata și #okian. Această promoție este valabilă până la finalul anuli 2014.

În comunitatea Cărțile pe față s-au adunat din martie până în prezent peste 25 000 de oameni. Ei beneficiază de reduceri de la o gamă largă de produse și servicii

Numele campaniei, Cărțile pe față, a fost preluat dintr-un discurs susținut la Cluj de Adela Mureșan, membru al echipei Cărțile pe față. Aici ea oferă contraargumente pentru principalele motive pentru care lumea nu citește: pentru că e plictisitor, pentru că nu înveți nimic util și pentru că e mai ușor să vezi filmul decât să citești cartea. ”Cărțile te construiesc și contribuie la formarea ta ca om, iar apoi ți se citesc pe față. Se văd în felul în care zâmbim, în felul în care privim, în felul în care înțelegem aceleași glume sau ne întristăm la aceleași întâmplări.” așa încheie Adela prezentarea ei.

Reducerea va intra în vigoare începând cu luni 24 noiembrie când, de la ora 18.00, va avea loc la librăria Okian lansarea cărții Cărțile pe față. Această carte spunea povestea primelor 10 acțiuni din cadrul campaniei Cărțile pe față.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează