Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep Zilele Bandanei! Românii sunt invitați să poarte o bandană pentru a fi solidari cu bolnavii de cancer

0

În perioada 4-15 februarie Asociația Little People desfăsoară campania de conștientizare ,,Zilele Bandanei”, care va marca, la fel ca în fiecare an, 2 zile importante în calendarul mondial și anume Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională de Luptă împotriva Cancerului la Copil (15 februarie). Pe toată perioada campaniei, Asociația Little People va organiza o serie de acțiuni și evenimente la nivel național cu scopul de a invita publicul larg să își exprime solidaritatea, prin purtarea unei bandane.

 zilele bandanei

Ce înseamnă Zilele Bandanei?

Katie Rizvi, co-fondatoarea Asociației Little People, oferă detalii despre motivația temei bandanei:

Dorim ca împreună să acordăm o altă semnificație bandanei – sau eșarfei, baticului sau oricărui alt accesoriu purtat în mod tradițional pe durata tratamentului –   în onoarea celor care se luptă cu boala în țară și în lume! Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic şi îşi pierd părul, poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Astfel, inițiativa este un îndemn la acțiune: port bandana, pentru că îmi pasă. Îi invităm pe toți cei care vor să susțină lupta proprie, a unui apropiat sau a miilor de bolnavi din România să poarte o bandană de Zilele Bandanei, demonstrând astfel ca bandana înseamnă luptă și nu un stigmat”.

Cum se pot implica românii în Zilele Bandanei?

Asociația Little People a pregătit o serie limitată de accesorii pentru Zilele Bandanei. În  schimbul unei donații simbolice, de 10 lei, pot fi comandate bandane personalizate pe pagina de Facebook Asociația Little People România sau la info@thelittle-people.org. Bandanele vor putea fi găsite și la standurile pregătite de voluntarii Little People, pe data de 4 februarie, între 10:00-21:00 în Polus, Cluj-Napoca, 7 și 8 februarie, între 10:00- 22:00, Carrefour Băneasa, București, 8 februarie, între 09:00- 20:00 la Palas, Iași, 9 februarie, între orele 10:00-21:00, la Hipermarketul Cora Cluj, 14 și 15 februarie, între 10:00-22:00, la Cora Lujerului în București și 15 februarie, între 10:00-21:00 la Iulius Mall, Cluj-Napoca.

Totodată, cei care doresc să fie solidari cauzei, pot trimite fotografii purtând propriile bandane, la adresa de e-mail info@thelittle-people.org sau pot posta direct pe pagina de Facebook a Asociației. Așteptăm fotografii din toate colțurile lumii. În 4-15 februarie, accesoriul de bază este bandana! Indiferent cum va fi purtată, pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun pentru cei care trec prin această luptă: nu e rușinos să porţi bandana, suntem alături de tine!

Integrarea Zilelor Bandanei în agenda Europeană

Acțiunile propuse se înscriu în seria de evenimente și întâlniri strategice, organizate la nivel european cu ocazia acestei zile. Din anul 2011, SIOPE – The European Society of Paediatric Oncology (Societatea Europeană de Oncologie Pediatrică) celebrează ziua internațională și organizează campanii de conștientizare în Parlamentul European cu scopul de a atrage atenția asupra celor mai importante nevoi și provocări ale copiilor și famiiile acestora, care se confruntă cu cancerul. Anul acesta, eforturile sunt concentrate pe modalităţile de combatere a inegalităţilor existente în Europa în domeniul cancerului la copil. Pentru a contribui la răspândirea bunelor practici în acest domeniu, Asociaţia Little People derulează un proiect de colaborare cu Fundaţia Alivia (Polonia), în cadrul căruia se va crea şi menține o platformă online accesibilă publicului larg pentru a oferi evaluări multidimensionale ale centrelor oncologice precum și a cadrelor medicale. Little People oferă în cadrul proiectului experiență și cunoștințe privind comunicarea și managementul relațiilor cu pacienții oncologi, dar şi suport, mentorat pentru managementul de proiect. În data de 4 februarie 2013 va avea loc la Varşovia, prezentarea progresului înregistrat în cadrul programului internațional Oncorate.

Detalii despre activitatea Asociației Little People. Recunoaștere internațională

Programele Asociaţiei Little People au fost premiate în 2013 atât la nivel naţional cât şi internaţional. „Nu Mi-e frică!”, programul zilnic de suport psihosocial pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer, a câştigat Marele Premiu al Fundaţiei Erste, fiind ales dintr-un total de 2000 de aplicaţii din 13 ţări. De asemenea, programul Fun School „Şcoala mea în spital” a fost marele câştigător în cadrul Galei Societăţii Civile dintr-un total de 220 de proiecte. Asociația Little People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijin psihosocial  care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung a pacienților, dar și a celor care au învins boala. În 2013, Asociația Little People și-a extins serviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară. Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția pacienților din secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatul tinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară.  În afara programelor de renovare, donațiilor de echipament medical și medicamente, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei. La începutul anului 2014 Asociația a renovat ce-a de a 4 cameră de joacă și terapie din țară, la Institutul Oncologic Cluj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.