Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep înscrierile proiectelor pentru Bikeathon Țara Făgărașului, ediția a 7-a

0

Start înscrierilor de proiecte pentru cea de-a șaptea ediție a concursului caritabil de ciclism Bikeathon Țara Făgărașului, o platformă de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. Înscrierile încep de astăzi, 10 decembrie 2019, iar proiectele pot acoperi domenii diverse, precum: educație și tineret, sănătate și terapii speciale, dezvoltare personală și integrare socială, sport, mediu și ecologie, cultură și artă etc. Pot aplica organizații non-profit, grupuri de inițiativă (o echipă, un grup informal de cetățeni/membri ai comunității care împărtășesc un interes, o pasiune sau o preocupare pentru un subiect legat de viața în comunitate), școli, licee sau companii, care pot înscrie proiectele pe platforma http://bikeathon.fundatiactf.ro, la secțiunea „Proiecte – Înscriere proiect”. Perioada de înscriere a proiectelor se încheie pe 31 ianuarie 2020 ora 14.00.
În urma validării și a unei selecții făcute de către o comisie, proiectele vor fi prezentate pe site, iar obiectivul de atragere de fonduri recomandat pentru un proiect este de cel puțin 2 000 de lei.
Pe parcursul perioadei de depunere a proiectelor, echipa FCTF va acorda consultanță, la cerere, pentru definirea proiectelor și a aplicațiilor, cu programare prealabilă la adresa luminita.faff@fundatiactf.ro


Evenimentul cuprinde mai multe etape:
1. Înscrierea proiectelor/cauzelor: 10 decembrie 2019 – 31 ianuarie 2020
Grupurile de inițiativă și organizațiile non-profit propun idei și proiecte, iar cele mai bune vor fi selectate de către un juriu independent format din reprezentanți ai comunității.
Se completează on-line formularul de aplicare până la data de 31 ianuarie 2020 ora 14.00. Selecția proiectelor va avea loc în perioada: 01 – 05 februarie 2020.
Lista proiectelor care vor participa la ediția a VII-a a Bikeathon Țara Făgărașului va fi anunțată în data de 6 februarie 2020. Din această dată proiectele pot primi înscrieri de bicicliști și susținători.

2. Înscrierea bicicliştilor: 6 februarie – 22 mai 2020
Bicicliștii care doresc să se înscrie aleg un proiect pe care îl susțin, parțial, prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători.

3. Înscrierea susținătorilor pentru biciclişti/cauze/proiecte: 6 februarie – 30 iunie 2020
Orice persoană fizică sau companie care dorește să contribuie la realizarea unor proiecte în comunitatea locală pot alege să susțină un biciclist, contribuind cu o sumă fixă, pentru una din cauzele înscrise.
De asemenea, companiile pot alege să mobilizeze un număr cât mai mare de angajați să participe la cursele de la Bikeathon, donând o sumă de bani pentru fiecare dintre aceștia. Fiecare echipă de proiect și biciclist fundraiser îşi va dezvolta campanii de atragere de fonduri pentru proiectul propus, iar acestea vor fi validate de către echipa de organizare Bikeathon.
4. Înscrierea voluntarilor: 6 februarie – 15 martie 2020
Din fața Cetății Făgăraș, în data de 6 iunie 2020, se va da startul curselor din cadrul Bikeathon: cursa de 71 de kilometri, cursa de 40 de kilometri, cursa de 22 de kilometri și cea de 10 kilometri. De asemenea, se vor organiza Cursele copiilor, dar și cursa de 4 kilometri pentru utilizatorii de scaune rulante, celebrând mobilitatea și performanța persoanelor cu dizabilități.
Prima ediție Bikeathon Țara Făgărașului s-a petrecut în 2014 și a crescut exponențial, de la an la an, obținând până acum rezultate spectaculoase: 3 513 de bicicliști care au pedalat 36 909 km, 621 voluntari și 2 326 donatori înscriși ce au strâns un total de 535 527 lei pentru 80 proiecte comunitare. Cel mai tânăr concurent Bikeathon a avut 3 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani, astfel încât vârsta nu reprezintă un obstacol în regulamentul de înscriere al competiției.

Pentru mai multe detalii:
http://bikeathon.fundatiactf.ro/
https://www.facebook.com/bikeathontarafagarasului/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.