Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încep înscrierile la Swimathon Cluj 2012

0

Organizațiile și companiile, dar și  grupurile de inițiativă și persoanele fizice își pot înscrie proiectele în campania Swimathon 2012, gestionată de Fundația Comunitară Cluj (FCC).  Data-limită pentru înscrierea proiectelor este 15 iunie, aceasta fiind prima etapă de pregătire a evenimentului de strângere de fonduri prin înot cu același nume, care va avea loc sâmbătă, 7 iulie, la Complexul de Natație al Universității Tehnice Cluj-Napoca.

 

Odată înscrise proiectele pe platforma-suport a campaniei, www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro, este rândul înotătorilor să se înscrie online, pentru a le reprezenta în eveniment. Ulterior, ei vor derula sub-campanii de strângere de fonduri în propriile rețele sociale și vor primi sume pentru fiecare lungime bazin înotată (de exemplu: 1 leu x 40 de lungimi, 2 lei x 40 de lungimi etc.) sau sume fixe, pentru întreaga lor evoluție. Data-limită pentru înscrierea înotătorilor este vineri, 22 iunie. Ca o noutate în regulament, fiecare proiect înscris la Swimathon va avea la dispoziție trei culoare de înot – două destinate înotătorilor individuali, iar unul rezervat echipelor de înotători.

În ultima etapă, susținătorii își vor alege înotătorul preferat pe site-ul Swimathon, completând un angajament de plată, care va fi ulterior achitat. Sumele vor fi strânse de FCC – inclusiv după încheierea evenimentului – și direcționate către proiectele participante sub formă de finanțări nerambursabile.

“Anul acesta punem la dispoziția participanților site-ul Swimathon Cluj, un cadru interactiv, conectat la social media, în care proiectele sunt înscrise și promovate, înotătorii își derulează sub-campaniile, iar prietenii îi susțin. La rândul lor, susținătorii pot face contribuțiile direct prin sistemul de plăți online și pot urmări evoluția sub-campaniilor actualizată în timp real. În plus, spunem “povestea” Swimathon-ului cu ajutorul a trei personaje prietenoase, prezente și ele pe platforma online”, subliniază Simona Șerban, director executiv FCC.

În cele trei ediții ale Swimathon-ului, FCC a strâns în total 200.000 de lei, de la 1.000 de susținători, pentru 23 de proiecte destinate comunității, din domenii diverse: educație și burse, sănătate și terapii speciale, vârstnici, reabilitare de locuințe, sport, protecția animalelor etc. Anul acesta, obiectivul financiar al Swimathon-ului este de 150.000 de lei.

Puteți citi regulamentul Swimathon Cluj 2012 aici: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro/Regulament.html.

 

***

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului. Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul și impactul pe termen lung.

În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare totală peste 771,000 de lei pentru 116 proiecte destinate comunității clujene, dintr-o diversitate de domenii, și pentru 91 de burse, pentru elevi și studenți.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.