Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încă un headliner, confirmat la Jazz in the Park și aproximativ 2.000 euro, strânși în Fondul Jazz in the Park

0

Picnic in the Park a scos clujenii la iarbă verde
Încă un headliner, confirmat la Jazz in the Park și aproximativ 2.000 euro, strânși în Fondul Jazz in the Park

Peste 5 mii de clujeni au participat sâmbătă, 14 mai, la a doua ediție a evenimentului Picnic in the Park. Ei s-au bucurat de muzică bună, relaxare și multe activități în Iulius Parc. Deși prognoza meteo anunța ploi și vijelii, organizatorii împreună cu participanții la picnic au decretat pe rețelele de socializare că #sambatanuploua, iar vremea a ținut cu ei. Câțiva stropi de ploaie și-au făcut prezența la ora 12, însă asta nu i-a împiedicat pe iubitorii de natură să iasă, cu mic, cu mare, la picnic.

„A fost o a doua ediție reușită. Am avut un pic mai mult din toate: mai multe variante de mâncare, mai mult decor, mai multe spații de relaxare amenajate. Suntem mulțumiți de cum a ieșit, mai ales în condițiile în care toate sursele ne transmiteau că va ploua. A picurat puțin, nesemnificativ însă, iar publicul a venit cu încredere la eveniment. Legat de atmosferă, se simțea energia pozitivă din momentul în care intrai în parc. Am avut un public variat ca vârstă, pentru că toată lumea se simte binevenită la evenimentele noastre”, declară directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Picnic in the Park 2

Una dintre trupele anunțate, AaRON, nu a mai putut ajunge la Picnic in the Park, din cauza multiplelor întârzieri care au fost înregistrate de cursele aeriene pe aeroportul din Munchen. Organizatorii s-au mobilizat și, în doar câteva ore, au umplut golul lăsat de AaRON cu trupa clujeană Grimus, după ce membrii formației au răspuns ad-hoc invitației făcute în acea zi de a cânta la eveniment. Astfel, pe scena Picnic in the Park au urcat trupele The Beat, The Kryptonite Sparks, Tango with Lions și Grimus.

Vestea bună este că trupa AaRON va cânta la Jazz in the Park, în 2 iulie, în Parcul Central, anunță directorul festivalului, Alin Vaida: „Aaron a fost provocarea zilei și o premieră pentru noi. Suntem bucuroși însă că ne-am mișcat repede și am reușit să improvizăm. Pe de o parte, trupa AaRON a fost înlocuită de Grimus (cărora le mulțumim încă o dată pe această cale), iar cu AaRON am planificat un nou concert la Jazz in the Park, în condiții atipice pentru amândoi: noi eram în parc, la eveniment, ei erau blocați într-un aeroport. Așa e în evenimente: se întâmplă multe lucruri neprevăzute, pe care nu le poți controla. Important e să ai putere și energie de reacție. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumim publicului pentru înțelegere”, declară directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

După Picnic in the Park, petrecerea a continuat la Sala Polivalentă cu Afterparty Jazzanova DJ Set, unde au participat aproximativ 400 de persoane.

Peste 8.800 lei, strânși în Fondul Jazz in the Park

La Picnic in the Park a început campania de donații pentru Fondul Jazz in the Park, care susține în acest an arta experimentală. Astfel, sâmbătă, în prima zi a campaniei de donații, 887 de bilete neobligatorii au fost cumpărate de către participanții la eveniment. Un bilet neobligatoriu putea fi cumpărat la prețul de 10 lei, iar în schimbul donației fiecare persoană a primit brățara de susținător Jazz in the Park. Astfel, s-au strâns 8.870 lei. Campania de donații continuă până în 3 iulie. Persoanele care doresc să sprijine arta experimentală și artiștii clujeni vor putea cumpăra bilete neobligatorii prin rețeaua BiletMaster.ro, la prețul de 10 lei.

„Exact ca anul trecut, campania de strângere de fonduri a început la Picnic in the Park. Lumea a fost foarte receptivă și considerăm că am început cu dreptul. Deja avem jumătate din banii necesari pentru un proiect. Vom lucra intens la campanie în următoarele 6 săptămâni și, desigur, și la Jazz in the Park”, spune Alin Vaida.

Organizatorii Jazz in the Park vor să strângă cel puțin 15.000 euro în fondul Jazz in the Park, iar dacă vor aduna mai mulți bani, vor susține și alte proiecte. Detalii despre proiectele care vor fi susținute prin Fondul Jazz in the Park găsiți aici: http://jazzinthepark.ro/ro/fond/

Fondul Jazz in the Park este susținut de Primăria și Consiliului Local Cluj-Napoca și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, iar Picnic in the Park este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Parteneri: BCR, Staropramen, Iulius Mall. Susținători: Daisler Print House, Hola Media, Compexit. Co-organizator Beyond the Line Prod.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.