Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Încă o săptămână de înscrieri pentru Crosul Cetății Regale a Hațegului

0

Hațeg, 10.04.2017 – Înscrierile online pentru participarea la Crosul Cetății Regale a Hațegului, susținut de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Universitatea din București, se prelungesc cu încă o săptămână, până pe data de 16 aprilie 2017, ora 24.00. Organizatorii au luat decizia prelungirii perioadei de înscriere ca urmare a numărului mare de solicitări primite până în prezent și pentru a putea veni astfel în sprijinul tuturor celor care doresc să participe la competiție. Formularele de înscriere sunt disponibile online pe www.dragdehateg.org, iar pe pagina de facebook dedicată evenimentului – Crosul Cetății Regale a Hațegului, toți cei interesați pot afla detalii și informații utile privind competiția.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Acum câțiva ani, mă gândeam în ce mod ar putea fi pus în valoare traseul spre Cetatea Regală a Hațegului și cum am putea face ceva astfel încât să tragem un semnal de alarmă asupra lui și asupra monumentului. Ideea era să nu apelăm la proteste sau alte forme de manifestare cu conotație negativă, ci să găsim o modalitate să îl punem în valoare și să conștientizăm opinia publică. Așa a apărut ideea Crosului Cetății Regale a Hațegului care, iată, a ajuns la a treia ediție. Îi încurajez pe toți cei care iubesc natura și mișcarea să se înscrie și să participe la cros. Mai ales că pot profita și de mica vacanță de 1 Mai astfel încât să își rezerve câteva zile de relaxare în care să participe la cros, dar și să viziteze Geoparcul Dinozaurilor și Țara Hațegului”, afirmă Daniel Barboni, voluntar pentru Geoparc și inițiatorul Crosului Cetății Regale a Hațegului.

”Acest eveniment se identifică întru totul cu valorile Geoparcului și cu programul nostru de voluntariat. Ideea crosului a venit de la primul nostru voluntar, Daniel Barboni, un tânăr membru al comunității locale care dorește să se implice în promovarea și dezvoltarea zonei. Din acest motiv Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, primul geoparc UNESCO din România, administrat de Universitatea din București, susține cu mare plăcere Crosul Cetății Regale a Hațegului. Crosul este cel care deschide și seria evenimentelor și proiectelor realizate cu sprijinul voluntarilor și al comunităților locale ce vor avea loc pe teritoriul Geoparcului în 2017, cum ar fi Săptămâna Europeană a Geoparcurilor, Festivalul Dinozaurilor, Ziua Vulcanilor și multe altele. Prin urmare, vă așteptăm pe 29 aprilie, în Geoparc, la cros, iar apoi la celelalte evenimente ale noastre din această vară”, apreciază Cristian Ciobanu, Administrator Patrimoniu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Geoparc Internațional UNESCO – Universitatea din București.

Crosul Cetății Regale a Hațegului este o inițiativă a voluntarilor pentru Geoparc și va avea loc în data de 29 aprilie. Startul va fi dat la ora 10.00, din centrul orașului Hațeg, iar concurenții vor avea de parcurs circa 8 km. Competiția se adresează atât alergătorilor profesioniști cât și celor amatori, cu vârsta de peste 17 ani. Participanții se pot înscrie însă doar la una din cele două probe, iar cei legitimați la un club sportiv, indiferent de disciplina sportivă practicată, pot lua parte doar la competiția destinată profesioniștilor. Câștigătorii fiecărei categorii vor fi recompensați cu premii, iar toți cei care intră în competiție vor primi diplome de participare. Înscrierea și participarea la Crosul Cetății Regale a Hațegului sunt gratuite. Formulare de înscriere la competiție sunt disponibile și la sediul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, str. Libertății, nr. 9A respectiv în magazinele Adaconi din orașul Hațeg.

Organizarea Crosului Cetății Regale a Hațegului este asigurată de voluntarii și ambasadorii pentru Geoparc, cu sprijinul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO administrat de Universitatea din București și de Asociaţia Drag de Haţeg, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Haţeg și Primăria oraşului Haţeg. Sponsorii principali ai evenimentului sunt Adaconi s.r.l.,  Geraico Prodcom s.r.l. și Rolux s.r.l .

 

Geoparcul Dinozaurilor, ce cuprinde întreaga Țară a Hațegului este sit UNESCO, parte a Programului Internaţional pentru Geoştiinţe şi Geoparcuri, care reuneşte 120 de teritorii din 33 de ţări incluse în Reţeaua Globală a Geoparcurilor, stabilite în urma unui proces de selecţie şi validare. Geoparcul este un teritoriu cu valori naturale şi culturale, un program de dezvoltare durabilă, un brand care propune o călătorie în timp, în istoria de 4,6 miliarde de ani a Pământului, o stare de spirit a tuturor celor ce doresc să participe la renaşterea unor comunităţi şi este tărâmul de întâlnire ce îi reuneşte pe toţi cei care se simt ataşaţi de valorile tradiţionale, fie că sunt locuitori reali sau virtuali. Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului cuprinde elemente de interes geologic deosebit alături de elemente de interes ecologic, arheologic, istoric și cultural. Dinozaurii pitici descoperiţi în Ţara Hațegului sunt unici în lume, importanța științifică și atractivitatea lor fiind sporită prin descoperirile de cuiburi cu ouă și embrioni de dinozauri, ale unor mamifere contemporane dinozaurilor și a unei reptile zburătoare  (Hatzegopteryx), din grupul pterosaurilor. Administrarea Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO este realizată de Universitatea din Bucureşti.

Voluntari pentru Geoparc este un grup informal ce reuneşte tineri din Ţara Haţegului şi persoane interesate să se implice şi să iniţiezeactivităţi educaţionale, culturale, sportive şi de promovare a zonei în concordanţă cu strategia Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO, administrat de Universitatea din Bucureşti. În 2014, la numai un an de la infiinţare, voluntarii au obţinut recunoaşterea pentru implicarea lor în proiectele iniţiate de ONG-urile partenere ale Geoparcului, prin obţinerea Premiului Publicului în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor, premiul “Spaţii Verzi” oferit de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România pentru proiectele „Casa Vulcanilor” şi „Grădina aromată a timpului” şi premiul de excelenţă în proiecte de tineret acordat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, pentru proiectele „Salvăm trecutul pentru viitor” şi „Crosul Cetăţii Regale a Haţegului”.

Pentru informaţii şi înscrieri la cros accesaţi: www.dragdehateg.org

Pentru informații privind Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului accesați: www.hateggeoparc.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.