„In numele Trandafirului” la Rasnov!

0

Festivalul istoric academic „În numele Trandafirului” – la prima ediţie la Râşnov, 28-30 august 2009

În zilele de 28, 29 şi 30 august, la Râşnov a va fi organizată prima ediţie a Festivalului istoric academic „În numele Trandafirului”, eveniment organizat de Primăria oraşului Râşnov şi Asociaţia „6 Dorobanţi” – Bucureşti ca partener asociat.

Vineri, 28 august 2009, la orele 19.00 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului în prezenţa grupurilor istorice adunate în piaţa centrală a oraşului Râşnov, dispuse în ordinea cronologică a epocilor istorice pe care le reprezintă. Comandantul grupurilor istorice reunite, Dr. Adrian Silvan Ionescu, va citi o „proclamaţie” şi se va trage o salvă de onoare. Deschiderea oficială se va încheia cu un concert de fanfară şi apoi grupurile istorice vor efectua un marş pe principalele străzi ale oraşului.

Sâmbătă 29 august 2009, între orele 10.00 şi 17.00, în curtea cetăţii, grupurile istorice vor prezenta în faţa publicului costumele, armele, vor face demonstraţii de luptă, de folosire a armamentului din dotare, de instrucţie de front şi altele de acest gen. În afara prezentărilor propriu-zise, membrii grupurilor istorice vor sta la standurile lor şi vor face demonstraţii interactive pentru toţi cei interesaţi de epoca respectivă, vor explica modul în care erau purtate costumele, echipamentul, armele, vor distribui „leaflet”-uri de prezentare a grupurilor lor. Seara, în centrul istoric al oraşului, grupurile istorice vor saluta cu o salvă prezentarea steagului istoric al căluşarilor râşnoveni (1896).

Mai multe informaţii pe BunaZiuaBrasov.ro

(foto Florin Ghinda, mai 2009)

trandafiri

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.