„In numele Trandafirului” la Rasnov!

0

Festivalul istoric academic „În numele Trandafirului” – la prima ediţie la Râşnov, 28-30 august 2009

În zilele de 28, 29 şi 30 august, la Râşnov a va fi organizată prima ediţie a Festivalului istoric academic „În numele Trandafirului”, eveniment organizat de Primăria oraşului Râşnov şi Asociaţia „6 Dorobanţi” – Bucureşti ca partener asociat.

Vineri, 28 august 2009, la orele 19.00 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului în prezenţa grupurilor istorice adunate în piaţa centrală a oraşului Râşnov, dispuse în ordinea cronologică a epocilor istorice pe care le reprezintă. Comandantul grupurilor istorice reunite, Dr. Adrian Silvan Ionescu, va citi o „proclamaţie” şi se va trage o salvă de onoare. Deschiderea oficială se va încheia cu un concert de fanfară şi apoi grupurile istorice vor efectua un marş pe principalele străzi ale oraşului.

Sâmbătă 29 august 2009, între orele 10.00 şi 17.00, în curtea cetăţii, grupurile istorice vor prezenta în faţa publicului costumele, armele, vor face demonstraţii de luptă, de folosire a armamentului din dotare, de instrucţie de front şi altele de acest gen. În afara prezentărilor propriu-zise, membrii grupurilor istorice vor sta la standurile lor şi vor face demonstraţii interactive pentru toţi cei interesaţi de epoca respectivă, vor explica modul în care erau purtate costumele, echipamentul, armele, vor distribui „leaflet”-uri de prezentare a grupurilor lor. Seara, în centrul istoric al oraşului, grupurile istorice vor saluta cu o salvă prezentarea steagului istoric al căluşarilor râşnoveni (1896).

Mai multe informaţii pe BunaZiuaBrasov.ro

(foto Florin Ghinda, mai 2009)

trandafiri

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează