Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

În culisele unei școli de radicalizare a copiilor din Pakistan

0

În culisele unei școli de radicalizare a copiilor din Pakistan

Printre credincioși la Astra Film Cinema

Cum sunt transformați mii de copii din Pakistan în viitori jihadiști?

Printre credincioși (regia Hemal Trivedi și Mohammed Ali Naqvi) arată cum o nouă generație de extremiști este creată sistematic, copiii fiind îndoctrinați de la vârste fragede într-un sistem complex foarte bine pus la punct. Filmul va fi proiectat joi, 11 mai, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

madrassah

În Pakistan, familiile sărace, adică grosul populaţiei, renunţă la copii şi îi trimit în aşa-numitele medrese, pentru simplul motiv că sunt singurele care oferă învăţământ gratuit. „Învăţâmânt”, însă, e mult spus. Educația este centrată doar pe învățarea pe dinafară a literei Coranului. Tot ce cade în afara cărții sfinte e interzis: televizorul, filmul, alte cărți, inclusiv cărțile pentru copii și adolescenți, jocurile de orice fel.

Beneficiind de un acces fără precedent la mecanica interioară a miopiei ideologice, filmul urmărește lideri clerici, activiști sociali și elevi ai numeroaselor școli islamice extremiste pentru a prezenta o imagine nuanțată a contextului, motivațiilor și modului de perpetuare a violenței și radicalizării în Pakistan.

O clasă politică mânată doar de propriul interes, eșecuri repetate ale guvernului și sărăcia împing în mod inevitabil oamenii într-un context în care mintea le poate fi pervertită. În acest vid de putere, niciunul dintre lideri nu pot sau doresc să fie salvatori, lăsând populația vulnerabilă la credințe fanatice.

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Facebook event: www.facebook.com/events/1349750428435631/

Un eveniment organizat de: Astra Film și CNM Astra

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.