In Brasov ai zarzavaturi de la Stupini si braga la Targul Slow Food din Piata Sfatului

0

In acest week-end va puteti face proviziile de toamna de la targul Slow Food “Roadele Pamantului”, deschis intre 24-25 septembrie 2011 in Piata Sfatului din Brasov. In premiera, la targ aveti ocazia sa cumparati legume si fructe de la Stupini si sa beti traditionala braga, produse nelipsite la targurile tinute odinioara din Piata Sfatului.  Alte noutati sunt dulceata, siropul si otetul de trandafiri de la Fagaras, jambonul, branzeturile de capra si cascavalul cu trufe din Franta.


Oferta celor 35 de mici producatori prezenti in acest sfarsit de saptamana in Piata Sfatului, abunda in produse romanesti: conserve de toamna facute in casa, branzeturi proaspete si maturate, mezeluri, paine de vatra cu secara sau cartofi, turta dulce, prajituri, produse apicole, vin, siropuri, pastrav afumat, dar si produse din carne de vanat.

La targ  participa de fiecare data si reprezentanti ai unor mici producatori din strainatate. Astfel, oferta acestei luni cuprinde in afara produselor autohtone, specialitati olandeze, frantuzesti si italienesti.

La standul organizatorilor puteti afla mai multe informatii despre miscarea Slow Food, iar daca sunteti mic producator, cum puteti deveni unul dintre expozantii acestui targ. Aici va veti putea indulci cu placinta cu dovleac, prajitiua cu prune, langa un pahar de sirop de ghimbir sau catina,

Piata este deschisa atat sambata, cat si duminica in intervalul orar 10.00-16.00.


Proiectul a demarat la Brasov in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori. Prin acest tip de piata lunara, Slow Food Brasov spera sa asigure siguranta economica a unor producatori alimentari mici si foarte mici si sa readuca in meniul brasovenilor produse traditionale care treptat au disparut, din cauza unui mod de viata orientat tot mai mult catre cultura fast-food.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Conviumului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov, Consiliului Local Brasov, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov si al Bisericii Evanghelice CA Brasov.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează