Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Impadurire de primavara – Slimnic, 4 aprilie

0

Grupul de initiativa „Cu Verdele-n SUS” organizeaza o actiune de plantare sambata, 4 aprilie 2015, la Slimnic, județul Sibiu.

La actiune vor lua parte 250 de voluntari din Sibiu, dar si din alte parti ale tarii.

afis impadurire

 

Grupul de inițiativă “Cu verdele-n SUS”

 Împădurirea de primăvară   / 4 aprilie 2015, Slimnic

250 de voluntari vor planta 7000 de puieți de gorun și paltin sâmbătă, 4 aprilie 2015,  la Slimnic, în județul Sibiu.

Evenimentul este organizat de grupul de inițiativă “Cu verdele-n SUS”, în colaborare cu Asociația Tășuleasa Social.

Pentru a lua parte la plantare, voluntarii s-au inscris pe site-ul www.verdelesus.ro.

Transportul până la locație și retur este asigurat de “Cu Verdele-n SUS”. Autocarele vor pleca sâmbătă, ora 8:30 din fața autogării Transmixt și se vor întoarce în jurul orei 16:00 de la Slimnic.

Organizatorii vor pune la dispoziția voluntarilor atat mănuși, cât și uneltele necesare plantării. Se recomandă echiparea cu încălțăminte și îmbrăcăminte adecvate vremii: bocanci, cizme de cauciuc, geci de ploaie.

Această acțiune este la prima ediție pentru “Cu Verdele-n SUS”, de aceea experiența celor de la Tășuleasa Social va ajuta la desfășurarea cu succes a acțiunii. Asociația Tășuleasa Social desfasoară în aceasta primăvara un adevarat maraton de plantări în toată țara. In 28 martie au organizat simultan 40 de plantări în 40 de locații diferite.

Evenimentul este sprijinit financiar de firme din județ și nu numai. Reprezentanții firmelor contactate s-au arătat încantați de idee:

„Așa cum o spune și motto-ul companiei noastre, ‘familia inovativă’, Wenglor pune accentul pe oameni și inovație tehnologică. Și pentru că în dezvoltarea umană mediul înconjurător joacă un rol esențial, ne-am hotărât să susținem acțiunea de plantare a asociației ‘Cu verdele-n sus’ din data de 04.04.2015. Haideţi să schimbăm ceva împreună!” a declarat Herbert Oprea, Director General, Wenglor Electronic Innovation lito SCS.

Motivatia celor de la Neoconsult Valuation din Cluj Napoca vine să ne confirme speranța într-o generație responsabilă: „De ce? Pentru ca suntem o echipa tânără, căreia îi pasă de viitorul acestei țări.” – Marius Sufana, Coordonator Regional, Neoconsult Valuation.

Grupul de inițiativă „Cu verdele-n SUS” își propune să aducă în vizor situația pădurilor și necesitatea ca acestea să fie protejate, prin astfel de activități în mijlocul comunității sibiene: acțiuni de împădurire, campanii de promovare online și offline, seri de film și discuții, campanii de informare. Mai multe detalii gasiți pe www.verdelesus.ro sau pe pagina de Facebook: www.facebook.com/verdelesus

Cu peste 10 ani de activitate, Asociația Tășuleasa Social a plantat aproape 150.000 de puieți, a curațat 200 de tone de gunoi din păduri și de pe albiile raurilor, sau a intervenit în marile inundații din Romania. Mai multe detalii despre activitatea asociației gasiți pe www.tasuleasasocial.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/tasuleasasocial

Partener strategic al grupului “Cu Verdele-n SUS” este Fundația Comunitară Sibiu. Grupul mai este sustinut si de: Eco4EST, Asociația Tură în Natură, Asociația PeDale, Asociația Magic Hands, Asociația Carpatină Transilvană (SKV), Asociația Animal Life Sibiu, Librăria Habitus,  ș.a.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.