IAR Ghimbav va produce componente pentru Airbus!

1

Investiţie de peste 90 milioane la IAR Ghimbav! Producătorul de elicoptere IAR Ghimbav va semna săptămâna viitoare cu Premium Aerotec, o divizie a Grupului EADS, pentru o investiţie de peste 90 milioane euro. EADS vrea să producă la Braşov componente pentru Airbus.

motor-de-avion„Autorităţile române vor să dezvolte la Braşov un parc tehnologic aerospaţial. Săptămâna viitoare, vom semna contractul cu Premium Aetotec, divizia germană a Grupului EADS (European Aeronautic Defence and Space Company). De trei luni se negociază cu ei. Premium Aetotec vrea să construiască o hală de producţie de componente pentru Airbus pe un teren al IAR Ghimbav, până în aprilie 2010. Investiţia totală se ridică la 92 milioane euro şi se va derula pe o perioadă de trei ani. În prima etapă, vor angaja 300 de oameni, pentru ca la final să existe circa 700 angajaţi”, a precizat secretarul de stat din Ministerul Economiei (ME), Claudiu Stafie.

Ştirea completă este pe ziarero.realitatea.net

(foto Florin Ghindă, Ghimbav 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.