HUNEDOARA: AZI are loc deschiderea Opera Nights 2016

0

AZI, 12 iulie 2016, are loc deschiderea festivalului național de operă în aer liber – Opera Nights. Aflat la ediția a șasea, festivalul, care a ajuns cel mai mare festival de operă în aer liber din România, va însufleți Castelul Corvinilor din Hunedoara și curtea interioară a Colegiului Național „Decebal” de la poalele Cetății Deva.

Afis_final_ON2016

Publicul se va delecta cu spectacole celebre ale operei internaționale, cum sunt Rigoletto, de Giuseppe Verdi, Carmina Burana, de Carl Orff, Madama Butterfly, Boema și Nunta lui Figaro. Seara de 15 iulie este dedicată Balului Operei, care propune anul acesta, pentru prima dată, o temă – anii ’20. Sala Dietei a Castelului Corvinilor va fi animată de către orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Ansamblul Charleston Dansandra Deva și grupul vocal 3 o’clock din Cluj Napoca.

Alexandru Gruian, directorul festivalului, alături de soprana Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, și totodată, de 5 ani, directoarea artistică a Opera Nights, au reușit să aducă laolaltă un ansablu impresionant de soliști și orchestre. Pe scenele de la Deva și Hunedoara vor urca, printre alții, Ștefan Ignat, Diana Țugui, Răzvan Săraru, Robert Nagy, Neivi Martinez, sub baghetele unor maeștri cunoscuți la nivel național și internațional – Tiberiu Soare, Gheorghe Stanciu, Radu Ciorei și Koichi Inoue.

Unul dintre momentele speciale pregătite de către organizatorii festivalului de anul acesta este anunțarea câștigătoarei bursei Opera Nights, acordată cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale și Carpat Heidelberg Cement Deva. Comisia de evaluare a aplicanților a fost formată din soprana Leontina Văduva, soprana Daniela Vlădescu și dirijorul Gheorghe Stanciu. Câștigătoarea bursei, Larisa Ștefan, va urca pe scena Opera Nights miercuri, 13 iulie, la Deva.

Având în vedere că festivalul se desfășoară exclusiv în aer liber, organizatorii își asumă riscul unor condiții meteorologice nefavorabile. Astfel, în cazul în care spectacolul nu poate începe nici la jumătate de oră după ora programată, spectatorii vor primi înapoi contravaloarea biletelor. Dacă, însă, cel puțin un act al spectacolului s-a desfășurat înainte de o eventuală ploaie, spectacolul va fi considerat „consumat”. Cu toate acestea, însă, organizatorii speră ca vremea să nu fie un impediment la festival.

„Acest festival este foarte important atât pentru noi, ca organizatori, cât și, mai ales, pentru județul Hunedoara. Ne dorim din suflet ca, în continuare, să putem evolua la fel cum am făcut până acum”, a spus directorul festivalului, Alexandru Gruian. „Spectacolele de la Hunedoara au, în mod cert, o ambianță specială datorată Castelului Corvinilor, însă credem că alegerea curții interioare a Colegiului Național <>, situat chiar la poalele Cetății Devei, va oferi același sentiment plăcut spectatorilor și în serile de festival din Deva”, a mai adăugat el.

Biletele pentru spectacole costă 30 lei și se găsesc online pe Eventim și în rețeaua magazinelor partenere.
Festivalul Opera Nights 2016 nu ar fi fost posibil fără sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Primăriei Municipiului Deva, Primăriei Municipiului Hunedoara, Centrului Multicultural „Castrum” Deva, Muzeului Castelul Corvinilor, Asociației Culturale DevART, Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța și Colegiului Național „Decebal” Deva.

Partenerii festivalului: Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara, UniCredit Țiriac Bank, Generali, Borsec, Conacul Archia, BRD Groupe Societe Generale, AutoSchunn.

Parteneri media: TVR Timișoara, Radio Timișoara, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio Zu, Magic FM, Big FM, Antena 1 Deva, Info HD, GoHunedoara, Agerpress, HunedoaraMea.ro, Enjoy Hunedoara, Replica, ziare.com, Hunedoara Libera, Accent Media, Servus Hunedoara.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.