Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Holcim Romania si Scoala de Valori au încheiat proiectul Smart Teacher 2019

0

 Holcim România anunță încheierea proiectului pilot Smart Teacher, dezvoltat în parteneriat cu Școala de Valori cu obiectivul de a susține cadrele didactice să-și îmbunătățească metodele de predare și să le adapteze la nevoile educaționale ale noilor generații de elevi.

Proiectul Smart Teacher a fost implementat în perioada 14 noiembrie 2018 – 5 iunie 2019 cu participarea profesorilor de la Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd, localitate unde Holcim România operează una dintre cele două fabrici de ciment pe care le deține în România.

La atelierele Smart Teacher au participat 26 de profesori, cu vârste cuprinse între 28 și 58 de ani, care predau materii precum electrotehnică și mecanică, matematică, limba română, fizică, economie, limba franceză, chimie, istorie, geografie, informatică sau biologie.

Programa de învățământ Smart Teacher a cuprins nouă ateliere de educație non-formală pe parcursul cărora au fost aprofundate competențele esențiale pentru un pedagog modern, noi tehnici de predare și metode de analiză a nevoilor elevilor, dar și activități de dezvoltare personală care promovează învățarea continuă.

Smart Teacher este modul prin care susținem un colectiv dedicat de profesori, care formează noile generații de profesioniști. Colaborăm de mulți ani cu Colegiul Tehnic „Alexandru Roman”, de la care am reușit să recrutăm tineri pentru echipa noastră de la fabrica din Aleșd, iar interesul și susținerea pentru acest proiect pilot, încă din faza de concept, ne-a determinat să demarăm cu mult entuziasm această nouă etapă educațională”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Cu susținerea trainerilor Școlii de Valori, pe parcursul a cinci ateliere, profesorii au creat planuri de lecții inter și transdisciplinare, pentru îmbunătățirea metodei de livrare a informațiilor prin colaborare. De asemenea, în urma a cinci sesiuni de observare a activității la clasă desfășurate pe parcursul a 10 zile, profesorii au primit sfaturi pentru îmbunătățirea modulului didactic aplicat.

Mi-a plăcut foarte mult să văd interesul dincolo de catedră și chiar cred că asta face diferența dintre un profesor bun și un profesor excepțional, faptul că vrei să te conectezi cu elevii tăi dincolo de ceea ce înseamnă materia pe care o predai. Atunci când conectezi un concept din lecție cu viața reală a adolescentului, atunci când adolescentul pleacă de la clasă cu întrebări, nu pentru că nu a înțeles, ci pentru că a devenit curios și vrea să caute mai multe și este dispus să greșească în încercarea lui de a învăța să învețe, atunci când avem parte de autenticitate, actul educațional este dus la o desăvârșire care formează caractere. Modul de a lucra centrat pe elev, nonformal, trans și interdisciplinar, este calea cea mai scurtă și cea mai ușoară de a ridica media elevilor. Unul dintre exemplele cele mai concludente este acela în care cel mai activ elev de la o lecție interdisciplinară a fost, culmea, unul dintre elevii mai slabi la acele materii; uneori este nevoie doar de o abordare puțin diferită pentru a nu lăsa în urmă nici unul dintre aceștia.”, a adăugat Andrei Tiberiu, trainer Școala de Valori.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre Școala de Valori

Școala de Valori este singura organizație din România care aplică în programele sale educația prin valori. Educația prin valori contribuie la împlinirea personală și profesională a tinerei generații și o motivează să se implice, să colaboreze pentru a transforma societatea actuală într-una bazată pe valori sănătoase. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, dezvoltarea personalității, implicarea civică, mindfulness. Scoala de Valori dezvoltă trei programe educaționale naționale: ADOPTĂ UN LICEU; EXCEPȚIONALII; LABORATORUL DE CARIERE prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare tinerilor și profesorilor.

Promisiunea organizației este aceea de a crește generația celor care vor face lumea un loc mai bun prin faptul că vor fi capabili să o înțeleagă mai bine, în ansamblul ei. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul, paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.