Herta Müller în Alfabetul fricii la Astra Film Cinema: literatura ca armă împotriva unei vieți dominate de frică!

0

Cum se reflectă frica instalată politic în regimul ceaușist în viața și opera scriitoarei Herta Müller, distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură?

Afis

La 34 de ani a părăsit pentru totdeauna România, dar până la căderea comunismului a fost hărțuită permanent de Securitate și amenințată cu moartea. A fost exclusă din comunitatea din care își trăgea originile, comunitate extirpată în întregime de regimul comunist. Tatăl ei a făcut parte din armata SS în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, iar mama ei a fost deportată în 1945 într-un lagăr sovietic. Cu inserturi muzicale din Alexander Bălănescu și Ada Milea, Herta Müller caută rădăcinile muncii ei, a fricii paralizante și a setei de viață care îi îmbibă opera.

Amintindu-și de schizofrenia pericolului care i-a impregnat primele 3 decenii de viață, Herta Müller rememorează și momente personale mai puțin cunoscute: gândurile suicidale, proveniența numelui Herta sau sentimentele față de tatăl ei.

Alfabetul fricii este un film despre viața dominată de frică, împotriva căreia singura armă este literatura și va fi proiectat joi, 10 martie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Trailer: www.youtube.com/watch?v=CH-Np43-5w8

Facebook event: www.facebook.com/events/1683382321936872/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.