Harta serviciilor socio-educationale din judetul BRASOV

0

PUBLIC ȘI PRIVAT ÎMPREUNĂ PENTRU ELABORAREA HĂRȚII SERVICIILOR SOCIO-EDUCAȚIONALE LA NIVELUL JUDEŢULUI BRAŞOV

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC alături de partenerul local Rețeaua CAN Brașov au organizat în data de 14.10. 2013 prima întâlnire de lucru a grupului local de acţiune în cadrul proiectului Platforma Naţională pentru Educaţie. Scopul înființării grupului este acela de a armoniza strategiile de la nivel local între sectorul public și privat și neguvernamental, pe de o parte, și de a aborda sistemic fenomenele de absenteism, abandon școlar și neșcolarizare.

Evenimentul a fost moderat de Coordonatorul Local  – Ruxandra Oprică, reprezentant al Rețelei CAN Brașov, rețeaua de ONG-uri a județului Brașov.  La întâlnire au fost prezenți reprezentanți de la FONPC, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Servicii Sociale Brașov, Direcția Generală pentru Asistența și Protecția Copilului, Instituția Prefectului, Centrul Județean de Resurse și Asistența Educațională,  Asociația Copiii de Cristal, Asociația Noi suntem Aici, Asociația Edu for All, Fundația Tineri pentru Tineri, Fundația pentru Copii Abandonați, Fundația Agapedia, Școala Jules Verne și Colegiul Tehnic Transilvania.

Reprezentanții instituțiilor publice locale și ai sectorului privat au agreat următoarele obiective de lucru pe termen scurt:

  • realizarea hărţii serviciilor socio-educaţionale la nivelul judeţului Braşov
  • promovarea de inițiative locale în cadrul campaniei de „Modele de intervenţie”

Harta serviciilor socio-educaţionale este un instrument de lucru indispensabil în elaborarea strategiilor judeţene asigurând planificarea resurselor existente în concordanţă cu nevoile identificate. Acest instrument de lucru oferă suport potenţialilor beneficiari în vederea alegerii serviciilor care respectă în cea mai mare măsură nevoia identificată şi facilitează, totodată, activitatea specialiştilor din domeniul socio-educativ asigurând o coordonare interinstituţională la nivel local.

“Dorim ca această inițiativă sa devină una sustenabilă și cu impact în comunitățile locale. Grupul local de acţiune este o resursă în cadrul parteneriatului între sectorul public, sectorul privat şi comunitate. Ne bucurăm că la nivelul oraşului Brașov am întâlnit profesionişti care doresc să împărtășească resursele în vederea generării unor rezultate optime și a unor oportunități de colaborare fezabile.” a declarat Mihaela Gîrleanu, managerul proiectului Platforma Naţională pentru Educaţie. 

Prezentarea detaliată a proiectului. ; www.pentrueducatie.ro

slide4

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează