Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Harta serviciilor socio-educationale din judetul BRASOV

0

PUBLIC ȘI PRIVAT ÎMPREUNĂ PENTRU ELABORAREA HĂRȚII SERVICIILOR SOCIO-EDUCAȚIONALE LA NIVELUL JUDEŢULUI BRAŞOV

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC alături de partenerul local Rețeaua CAN Brașov au organizat în data de 14.10. 2013 prima întâlnire de lucru a grupului local de acţiune în cadrul proiectului Platforma Naţională pentru Educaţie. Scopul înființării grupului este acela de a armoniza strategiile de la nivel local între sectorul public și privat și neguvernamental, pe de o parte, și de a aborda sistemic fenomenele de absenteism, abandon școlar și neșcolarizare.

Evenimentul a fost moderat de Coordonatorul Local  – Ruxandra Oprică, reprezentant al Rețelei CAN Brașov, rețeaua de ONG-uri a județului Brașov.  La întâlnire au fost prezenți reprezentanți de la FONPC, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția de Servicii Sociale Brașov, Direcția Generală pentru Asistența și Protecția Copilului, Instituția Prefectului, Centrul Județean de Resurse și Asistența Educațională,  Asociația Copiii de Cristal, Asociația Noi suntem Aici, Asociația Edu for All, Fundația Tineri pentru Tineri, Fundația pentru Copii Abandonați, Fundația Agapedia, Școala Jules Verne și Colegiul Tehnic Transilvania.

Reprezentanții instituțiilor publice locale și ai sectorului privat au agreat următoarele obiective de lucru pe termen scurt:

  • realizarea hărţii serviciilor socio-educaţionale la nivelul judeţului Braşov
  • promovarea de inițiative locale în cadrul campaniei de „Modele de intervenţie”

Harta serviciilor socio-educaţionale este un instrument de lucru indispensabil în elaborarea strategiilor judeţene asigurând planificarea resurselor existente în concordanţă cu nevoile identificate. Acest instrument de lucru oferă suport potenţialilor beneficiari în vederea alegerii serviciilor care respectă în cea mai mare măsură nevoia identificată şi facilitează, totodată, activitatea specialiştilor din domeniul socio-educativ asigurând o coordonare interinstituţională la nivel local.

“Dorim ca această inițiativă sa devină una sustenabilă și cu impact în comunitățile locale. Grupul local de acţiune este o resursă în cadrul parteneriatului între sectorul public, sectorul privat şi comunitate. Ne bucurăm că la nivelul oraşului Brașov am întâlnit profesionişti care doresc să împărtășească resursele în vederea generării unor rezultate optime și a unor oportunități de colaborare fezabile.” a declarat Mihaela Gîrleanu, managerul proiectului Platforma Naţională pentru Educaţie. 

Prezentarea detaliată a proiectului. ; www.pentrueducatie.ro

slide4

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.