Hai la joc: Începe Săptămâna JOCMANIA la Cetatea Râșnov!

0

HAILA JOC: ÎNCEPE SĂPTĂMÂNA JOC MANIALA CETATEA RÂŞNOV

Pentru mai bine de o săptămână (30 iunie – 8 iulie), Cetatea Medievală şi oraşul Râşnov devin o destinaţie de vacanţă de neratat, cu ocazia sărbătorilor dedicate ”Cetăţii Rozelor”, aşa cum era atestată odinioară cetatea din localitatea judeţului Braşov.

Prilejuit de ”Zilele Cetăţii Râşnov”, Festivalul Joc Mania, ajuns la ediţia a II-a, îşi va deschide încă o dată porţile pentru copii şi nu numai: sunt aşteptaţi atât copiii, cât şi tinerii şi adulţii, toţi aceia care şi-au păstrat pofta de joc în suflet.

În organizarea Primăriei Râşnov şi a Asociaţiei Mioritics, festivalul include numeroase ateliere de creativitate – peste 50, seri de film, şapte spectacole de teatru de păpuşi, jocuri interactive, desfăşurate neobosit de dimineaţa până seara.

Cetatea Medievala, Promenada Sissi, cinematograful Râşnov vor deveni în următoarea perioadă locuri de desfăşurare pentru diverse evenimente distractive, perfecte pentru vacanţa de vară.

Mai mult, începând cu data de 2 iulie, şi până la finalul lunii iulie, Grădina Cetăţii va fi gazda evenimentului intitulat ”Xperiment!”, o interesantă expoziţie interactivă cu tematică tehnică.

Expoziţia ştiinţifică, ce include 16 exponate aduse din Marea Britanie, care explică în mod interactiv, pe înţelesul copiilor, principiile mecanicii, este o premieră pentru România, fiind rezultatul colaborării Primăriei Râşnov şi Asociaţiei Mioritics cu organizaţiile Parentime şi ASUR.

Exponatele vor permite celor mici nu numai să ia parte la diverse experimente, ci şi să înţeleagă lucruri precum: de ce zboară un avion, de ce şi cum se formează vântul pe lânga cladirile mari, cum este adusă apa în oraşe şi numeroase alte lucruri interesante.

Accesul la ateliere şi evenimentele de pe parcursul festivalului este gratuit, iar în ziua de 4 iulie, considerată oficial Ziua Cetăţii Râşnov, accesul vizitatorilor în cetate va fi de asemenea liber.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează