Habitat for Humanity România pe podium la Gala Voluntarilor cu “Big Build 2011”

0

Habitat for Humanity România a câștigat premiul pentru ”Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social”, în cadrul Galei Voluntarilor, eveniment ce a avut loc luni, 12 decembrie. Proiectul câștigător, Big Build, a presupus un voluntariat intensiv, implicând în medie 241 de voluntari pe zi, timp de cinci zile și care împreună au realizat 12,865 de ore de voluntariat.

Ne bucurăm enorm de această reușită, pentru că este încă o dovadă că voluntarii pot face minuni. Au venit, au cucerit șantierul cu energia și dedicarea lor și ne-au vrăjit pur și simplu. Faptul că atâtea suflete au respirat Big Build timp de o săptămână, a făcut ca acest proiect să devină mult mai mult decât ne-am fi imaginat. Este înainte de toate proiectul lor și îi felicităm pe toți cei care l-au făcut posibil.”, a declarat Carmen Ghia, coordonator de comunicare la Habitat for Humanity România.

Evenimentul, aflat la a treia ediţie, a început pe 3 Octombrie 2011, odată cu Ziua Mondială a Locuirii (World Habitat Day) și a avut ca scop îmbunătățirea radicală a situației de viață a celor mai sărace familii din comuna Bălțești, atât romi, cât și români și  sporirea implicării comunității locale.

Rezultatele proiectului au fost următoarele:

  • Construcția a 10 locuințe noi pentru 10 familii beneficiare din Bălțești(în total 32 de beneficiari, din care 12 copii )
  • Atingerea și depășirea țintei de 200 voluntari pe zi(o medie de 241 de voluntari pe zi), fapt ce a permis construcția celor 10 case într-un ritm accelelerat(5 zile).
  • Încurajarea voluntariatului internațional în România prin aducerea și coordonarea timp de o săptămână a unui grup de 60 de voluntari din Irlanda de Nord și Statele Unite ale Americii.
  • Responsabilizarea beneficiarilor Big Build prin implicarea lor la construcția propriilor case, prin efectuarea de către fiecare familie beneficiară a cel puțin 600 de ore de voluntariat;
  • Extinderea sprijinului acordat cauzei Habitat prin participarea la proiect a unor personalități, vedete precum Alexandru Arșinel, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Laura Cosoi, Dani Oțil, Bianca Brad și Călin Goia și prin atragerea unui număr mare de voluntari din companii (500 de voluntari individuali).
  • Au fost implicate 14 companii, care au dăruit mai mult de 150.000 euro în bani, materiale de construcție, servicii și ore de voluntariat, pentru adresarea problemei comunităților marginalizate.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează