Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Habitat for Humanity România lansează website-ul Big Build 2011 și platforma fundraiserului Habitat

0

Habitat for Humanity România inaugurează joi, 28 iulie, website-ul www.bigbuild.ro. Noutatea absolută din acest an este ca website-ul va găzdui platforma fundraiserului Habitat, care va acorda posibilitatea oricărei persoane să demareze acțiuni de strângere de fonduri pentru familiile nevoiaşe ce vor fi asistate de Habitat for Humanity prin proiectul Big Build 2011.

Platforma fundraiserului Habitat le va oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a-și construi propriul microsite Big Build, pe care apoi să îl personalizeze şi promoveze pentru acţiuni de strângere de fonduri. Cele mai implicate persoane vor fi premiate şi vor avea şansa să participe alături de cei 250 de voluntari pe şantierul Big Build.

”Vrem să încurajăm lumea să-și asume cu responsabilitate și dedicare cauzele sociale, iar website-ul Big Build oferă instrumentele necesare ca acest lucru să se întâmple. În alte țări unde există o cultură a voluntariatului, oamenii își asumă nu doar la nivel declarativ susținerea pentru o cauză, ci prin implicare activă. Voluntarii noștri străini povestesc adesea cum au strâns fonduri pentru diferite cauze sociale, de la prieteni și colegi, licitând desenele copiilor sau prin vânzarea unor prăjituri făcute în casă. Sunt lucruri simple și mici, dar care contează”, declară Carmen Ghia, Communication Coordinator la Habitat for Humanity România

“Big Build” este un proiect desfăşurat anual în prima săptămână din octombrie cu ajutorul celor de la Habitat for Humanity Irlanda şi are drept scop construirea a 10 case în 5 zile. Anul acesta 10 familii din localitatea Izeşti, comuna Balţeşti vor beneficia în mai puţin de o săptămână de o locuinţă nouă, decentă şi de șansa la o viaţă mai bună.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost și adăpostirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 400.000 de locuințe pentru 2 milioane de persoane din mai mult de 3.000 de comunități, în 100 de țări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat până în acest moment peste 1.750 de familii din Bacău, Prahova, Neamţ, Botoşani, Bihor, Dolj, Constanţa şi Cluj să locuiască decent şi în demnitate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.