Habitat for Humanity România lansează website-ul Big Build 2011 și platforma fundraiserului Habitat

0

Habitat for Humanity România inaugurează joi, 28 iulie, website-ul www.bigbuild.ro. Noutatea absolută din acest an este ca website-ul va găzdui platforma fundraiserului Habitat, care va acorda posibilitatea oricărei persoane să demareze acțiuni de strângere de fonduri pentru familiile nevoiaşe ce vor fi asistate de Habitat for Humanity prin proiectul Big Build 2011.

Platforma fundraiserului Habitat le va oferi tuturor celor interesaţi posibilitatea de a-și construi propriul microsite Big Build, pe care apoi să îl personalizeze şi promoveze pentru acţiuni de strângere de fonduri. Cele mai implicate persoane vor fi premiate şi vor avea şansa să participe alături de cei 250 de voluntari pe şantierul Big Build.

”Vrem să încurajăm lumea să-și asume cu responsabilitate și dedicare cauzele sociale, iar website-ul Big Build oferă instrumentele necesare ca acest lucru să se întâmple. În alte țări unde există o cultură a voluntariatului, oamenii își asumă nu doar la nivel declarativ susținerea pentru o cauză, ci prin implicare activă. Voluntarii noștri străini povestesc adesea cum au strâns fonduri pentru diferite cauze sociale, de la prieteni și colegi, licitând desenele copiilor sau prin vânzarea unor prăjituri făcute în casă. Sunt lucruri simple și mici, dar care contează”, declară Carmen Ghia, Communication Coordinator la Habitat for Humanity România

“Big Build” este un proiect desfăşurat anual în prima săptămână din octombrie cu ajutorul celor de la Habitat for Humanity Irlanda şi are drept scop construirea a 10 case în 5 zile. Anul acesta 10 familii din localitatea Izeşti, comuna Balţeşti vor beneficia în mai puţin de o săptămână de o locuinţă nouă, decentă şi de șansa la o viaţă mai bună.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost și adăpostirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 400.000 de locuințe pentru 2 milioane de persoane din mai mult de 3.000 de comunități, în 100 de țări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat până în acest moment peste 1.750 de familii din Bacău, Prahova, Neamţ, Botoşani, Bihor, Dolj, Constanţa şi Cluj să locuiască decent şi în demnitate.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează