Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Habitat for Humanity Cluj: „Hai cu 2% din energia ta!”

0

Asociația Habitat for Humanity Cluj a demarat, sub sloganul „Hai cu 2% din energia ta!”, ediția 2011 a campaniei „2% pentru Habitat”, care se desfășoară în perioada 17 ianuarie – 15 mai. Prin această acțiune, fiecare cetăţean care doreşte să susţină activitatea organizaţiei și să ajute la eliminarea adăpostirii sărăcăcioase o poate face prin redirecţionarea a 2% din impozitul anual pe venitul datorat statului în 2010.

Campania se va desfășura, în cea mai mare parte în cadrul complexul comercial Iulius Mall, iar banii astfel adunați vor fi utilizați pentru sprijinirea familiilor partener ale organizației, fie prin construcții noi și renovări, fie prin organizarea de evenimente cu scopul creșterii nivelului de cunoaștere în comunitate cu privire la problema locuirii în condiții precare.

Fiecare cetățean poate susține programele Habitat for Humanity Cluj printr-un gest simplu și care nu presupune niciun efort financiar, dar care are un impact semnificativ asupra activității organizației și asupra comunității clujene.

Redirecţionarea a 2% din impozitul anual pe venitul datorat statului se realizează prin completarea Cererii 230 pentru venituri obţinute doar din salarii, şi a Declaraţiei 200 pentru alte surse de venit, documente disponibile la Administrația Financiară, pe website-ul organizației www.habitatcluj.ro sau la reprezentanții Habitat for Humanity Cluj.

Voluntarii Habitat for Humanity Cluj vor fi prezenți în cadrul Iulius Mall până în data de 23 aprilie, pentru a îndruma cât mai mulți cetățeni să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către organizația noastră, punând la dispoziția doritorilor formularele necesare și informații suplimentare despre procedură. Vă aşteptăm să fiţi alături de noi în fiecare joi și vineri, de la ora 16:00 la ora 20:00, și sâmbăta, de la ora 10:00 la ora 13:00 la standul nostru poziționat în apropierea hipermarketului Auchan. Declarațiile completate la stand vor fi preluate de echipa Habitat for Humanity Cluj și depuse la Administrația Financiară corespunzătoare.

Datorită sprijinului oferit de comunitatea clujeană, în 2010, Habitat for Humanity Cluj a strâns, în cadrul campaniei „2% pentru Habitat” suma de 23.500 lei. Astfel, în urma campaniilor 2% din 2008, 2009 și 2010, s-au asigurat sumele necesare pentru construcția unei locuințe Habitat și ajutarea prin renovări a altor 5 familii. De 15 ani de când Habitat există în România, viețile a peste 5 000 de persoane au fost schimbate prin proiecte de construcții și renovări.

„Adăpostirea sărăcăcioasă este o problemă cu care ne confruntăm zi de zi, iar eliminarea ei presupune un efort atât uman, cât și financiar. De aproape 12 ani, Habitat for Humanity Cluj îi sprijină pe cei în nevoie pentru a avea o locuință decentă prin programe din ce în ce mai diversificate care să acopere cât mai multe arii conexe locuirii decente. Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat până acum și pentru șansa acordată beneficiarilor Habitat și vă încurajăm ca şi anul acesta să ne susţineţi activitatea pentru că doar împreună putem crea comunități stabile și sănătoasă.” – a declarat Andrei Szanto, directorul executiv al Habitat for Humanity Cluj.

* * * * * *

Habitat for Humanity Cluj construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 1.628 de familii din România şi peste 400.000 de familii din 100 de ţări din întreaga lume beneficiază de case construite prin programul Habitat. Filiala Habitat din Cluj-Napoca a ajutat deja peste 270 de familii prin construcţii şi renovări.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.