Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Habitat for Humanity Beius pe podium la Gala Sociatatii Civile cu proiectul “Big Build 10”

0

Habitat for Humanity Beius a câstigat locul II la categoria Proiecte si Campanii de Voluntariat din cadrul Galei Socetatii Civile, ce a avut loc joi, 9 iunie, la Opera Romana din Bucuresti. Proiectul castigator a fost “Big Build”, care a beneficiat de o finanțare de 600.000 de RON si de o implicare masiva de voluntari din tara si strainatate.

“Suntem onorati de decizia juriului de a acorda un premiu campaniei noastre. Big Build este unul dintre cele mai importante proiecte Habitat si pot spune ca deja devine o traditie. In aceasta toamna vom fi la cea de a III-a editie de “Big Build” implicand din nou sute de voluntari ca impreuna sa schimbam in bine viata altor 10 familii construindu-le o locuinta decenta” , a declarat Emil Popa, manager comunicare la Habitat for Humanity Beiuș.


Proiectul castigator, “Big Build”, este un program desfasurat anual in prima saptamana a lunii octombrie, cu ajutorul a peste 100 de voluntari din Irlanda de Nord, precum si a numerosi voluntari romani. Big Build este realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Irlanda, iar editia din 2010 a avut drept finalitate construirea a 12 case in 5 zile. In cadrul acestui proiect, Habitat for Humanity Beius a ajutat 12 familii precum si tineri care au crescut la orfelinat, sa locuiasca in conditii decente.

Pana in prezent “Big Build” a adunat pe santierul Habitat sute de voluntari din Irlanda de Nord carora li s-au alaturat tot atatia voluntari din tara. Printre acestia s-au numarat si importante personalitati cum ar fi fostul presedinte Emil Constantinescu, sportivi ca Gabi Szabo, Doina Melinte, Elisabeta Lipa sau Nicu Vlad precum si diplomati de seama precum: ES Jan Sorensen, reprezentantul ONU in Romania, ES Robin Barnett, Ambasadorul UK la Bucuresti. In editiile viitoare Habitat doreste sa implice si alte personalitati, inclusive presedintele si prim-ministrul Romaniei.

Parteneri ai proiectului au fost Fundatia Vodafone, Lafarge, Adplast, Saint Gobain Glass si Candore, care au finantat, au furnizat materialele de constructie necesare ridicarii celor 12 case sau au trimis voluntari dintre angajatii proprii.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.