Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Habitat Cluj caută familii care au nevoie de o locuinţă decentă

0
 Două familii cu venituri reduse din Cluj vor avea șansa de a beneficia de o locuință Habitat for Humanity – o asociație non-profit care construiește case simple, decente și accesibile, pentru familii în nevoie urgentă de locuinţă.
Voluntarii Habitat for Humanity vor construi anul acesta patru case în a șasea comunitate pe care Habitat o ridică în județul Cluj; construcțiile vor începe săptămâna viitoare în comuna Chinteni. Două dintre familiile care vor beneficia de aceste case au fost alese deja, dintre cele care aveau cereri mai vechi depuse la Habitat for Humanity Cluj.
4
Foto: A şasea comunitate Habitat Cluj, din comuna Chinteni

Celelalte două vor fi alese dintre familiile care își vor depune dosarul până în 30 aprilie, pe baza acelorașicriterii de selecție. Pentru a beneficia de o casă Habitat, familiile trebuie să fie legal constituite, să aibă 4 sau 5 membri și fie să nu dețină o locuință, fie să dețină una care nu poate asigura un trai decent.

Criteriile de selecție sunt: nevoia și urgența unei locuințe (faptul că, în prezent, familia locuiește într-un spațiu impropriu), disponibilitatea de a-i ajuta pe alții (familiile vor face ore de voluntariat pe șantierul din Chinteni) și existența unui venit constant, care să asigure plata unor rate la costul subvenționat al casei, fără profit sau dobânzi, pe o perioadă maximă de 20 de ani.

Cererile pot fi depuse la sediul organizaţiei, pe Str. Dorobanţilor nr.76, bl.Y5, ap.3, Cluj-Napoca, între orele 09:00-16:00, sau accesând www.habitatcluj.ro.

„Habitat Cluj oferă familiilor partener şansa de a-şi schimba viaţa în bine, pentru totdeauna. Familia va lucra la construcţia propriei case, împreună cu voluntarii locali şi internaţionali, supravegheaţi şi coordonaţi de echipa de construcţii Habitat. Costul caselor este unul subvenţionat, întrucât  manopera este în proporţie de 70% efectuată cu voluntari, iar materialele de construcţii sunt uneori obţinute prin sponsorizări. Perioada  îndelungată de plată a locuinţelor, 20 de ani, face ca ratele lunare să fie accesibile familiilor chiar şi cu venituri reduse. Aceste rate lunare care se întorc la Habitat ajută organizaţia să construiască, în viitor, noi locuinţe pentru familii în nevoie urgentă de locuinţă”, spune Genoveva Ghiuri, Manager Dezvoltare Resurse HFH Cluj.

CRITERII DE SELECŢIE PENTRU O LOCUINŢĂ HABITAT
Pentru a beneficia de o locuinţă Habitat, familiile partener trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
1.       Să aibă domiciliul şi/sau locul de muncă (unde îşi desfăşoară efectiv activitatea) în județul Cluj;
2.       Să fie familii legal constituite;
3.       Să aibă disponibilitatea de a efectua minim 100 de ore de voluntariat înainte de selecție;
4.       Existenţa unui venit constant, chiar şi modest, care să permită familiei să plătească locuinţa, în rate lunare, care să reprezinte cel mult 30%-40% din venitul lunar total al familiei. Ratele lunare sunt fără profit şi dobândă pentru Habitat.
Costul locuinţelor va fi achitat într‑un procent de 10% la semnarea contractului, iar suma rămasă va fi achitată prin rate lunare, într-o perioadă de maxim 20 de ani;
5.       Să nu aibă în proprietate o locuinţă.

Observaţie: Prioritate au familiile cu copii sub 14 ani, la data depunerii dosarului.

Dacă sunt îndeplinite toate criteriile, familia va completa o cerere de luare în evidență. În urma completării, familia va fi introdusă în baza de date și va putea începe efectuarea orelor de muncă voluntară.

Pentru informaţii suplimentare legate de procesul de selecţie: 
Lucia Ferenţ – Administrator Birou HFH Cluj.
Telefon 0264.42.53.53

***

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.