Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GRAF-Art Festival readuce muzica clasică în Gura Râului!

0

Festivalul internațional „GRAF-Art” 2016
Gura Raului Amateur Festival of Art

unnamed

În perioada 12-20 august 2016 are loc cea de-a IV- a ediție a « GRAF-ART Festival », eveniment unic în Europa Centrală și de Est, ce reunește peste 100 de muzicieni amatori și profesioniși, din România, Franța, Elveția, Spania și Coreea de Sud. Denumirea acestui festival provine din inițialele cuvintelor Gura Râului pentru Amatori Festival de Art(e). ” Tradițiile, ca și muzica, sunt nemuritoare și au darul de a trece bariera timpului și spațiului. GRAF-ART aduce muzica într-un loc unde se respiră tradiție, la Gura Râului. Conceptul acestui festival este unic în Europa Centrală și de Est, combinând vacanțele muzicale, în familie, pentru muzicieni amatori, cu turismul rural, încărcat de tradiții, natură și gastronomie”, dirijor Radu Ciorei.

Parteneri organizatori

  • Fundatia “Musae” – principal organizator  – Președinte Cristina Oprean –  A fost înființată în august 1998. Dintre manifestarile culturale organizate până acum menționăm premiera mondială a piesei “Opera pentru viitorii dictatori” de A. Doriadis (Grecia), cu muzica originală de Mikis Theodorakis. Spectacolul a fost realizat în colaborare cu Ministerul de Externe și Ministerul Culturii din Grecia, Teatrul de Stat Constanța și Filarmonica ‘”Marea Neagră” Constanța. În iunie 2010 a demarat un proiect ce vizează lansarea internațională a tinerilor muzicieni. Astfel, la Palacio Foz din Lisabona, în 3 iunie 2010, are loc primul recital, cu tineri din Portugalia și România, organizat în colaborare cu Guvernul din Portugalia. Spectacolul « Sunetele timpului, the music of Babesch », a fost realizat în colaborare cu Fernando Fracassi Productions (Italia).
  • Asociaţia Culturală «Assemblages» Preşedinte: Marthe Schäfer  –  Recent înfiinţata asociaţie franceză « Assemblages » doreşte să sprijine şi să promoveze evenimente culturale şi artistice în Franţa şi în întreaga lume. Numele asociaţiei face referire la proiectul său central, organizarea de întâlniri între public şi artişti, cu scopul de a aduce la lumină opera acestora din urmă şi de a permite schimburile culturale şi crearea unor parteneriate artistice de durată.
  • Primăria Gura Râului și Centrul Cultural ”Ioan Macrea”
  • Corul de copii din Gura Râului Coordonator: Profesor Ioan Motronea
  • Corul Bisericii Mihail si Gavril din Gura Râului Coordonator: Profesor Angela Stoian

Programul GRAF-Art Festival – Editia IV-a – Centrul cultural „Ioan Macrea” Gura Râului

Vineri 12 August 2016, ora 20.00
Spectacolul de deschidere al Festivalului
Cuvântul primarului Gheorghe Călin și al organizatorilor
Recital cameral : Cristian Florea (Spania), Sandra Muller ,Yoan Arnaudet , Ana Agazzi (Franta), Park Da Ul,  Seong Eun Jin, Choi Jong In, Yoo A Ra, Lee Su Been (Coreea de sud)

Sâmbăta 13 August 2016, ora 18.00
Vernisajul expoziției de artă tradițională – prezintă Adriana Motronea
Recital de muzică și poezie
Amalia Capruci (nai) și Teodora Oprișor (pian)
Cu participarea actriței Cristina Oprean

Luni 15 August 2016, ora 11.30
Concertul corului bisericii “Mihail și Gavriil”, Gura Râului
Dirijor : Angela Stoian

Marți 16 August 2016 , ora 19.00
Recitalul participanților
Marthe Schäfer , Amandine Fernandes Alves, Isabelle Dici, Charlotte Koch, Annie Lecat, Olivier Moreau, Fabien Pons, Audrey Sigaut, Ansamblul Barçon (Franța), Michel Bossart (Elveția), Vlad Blejan (România)
La pian : Ana Agazzi (Franța), Teodora Oprișor (România)

Joi 18 August 2016, ora 19.00
Concertul corului de copii « Concertino » , Gura Râului
Dirijor : Prof. Ioan Motronea

Sâmbătă 20 August 2016 , ora 19.00
Gala finală a Festivalului
Își dau concursul Orchestra și Corul Festivalului
Dirijori : Pascal Lacombe , Yves Arnaudet (Franța), OH Geumsil (Coreea de Sud) și Radu Ciorei (România)

Intrarea la spectacole este libera !

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.