Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundaţia World Vision România lansează Atelierul de Meşteşuguri* în Regiunea Nord-Vest

1

Fundaţia World Vision România, Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir şi Ascendo S.R.L Vâlcea au lansat ieri, 20 iunie 2012, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, proiectul „Atelierul de Meşteşuguri” – program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord – Vest.

La evenimentul inaugural ne-au fost alături aproape 100 de invitaţi între care domnul Tudor Sălăgean, director al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, domnul Tiberiu Groza, Director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, primarii localităţilor Apahida, Iara şi Mociu, reprezentanţi ai Academiei Române, Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni, Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, Camerei Agricole Cluj şi potenţiali beneficiari ai proiectului.

Domnul Tudor Sălăgean, Director CJCPCT Cluj, a apreciat buna colaborare cu World Vision, mai ales în acţiuni care au avut ca rezultat transmiterea culturii populare către tineri, arătându-şi totodată disponibilitatea pentru consolidarea parteneriatului şi în cadrul proiectului Atelierul de Meşteşuguri.

Domnul Valentin Sabou, manager al biroului World Vision România Cluj, a remarcat faptul că acest proiect nu este unica iniţiativă prin care World Vision susţine dezvoltarea rurală şi efortul comunităţilor de a-şi depăşi vulnerabilităţile. În ultimii ani, biroul din Cluj a sprijinit comunităţile rurale asigurând calificare pentru persoane din mediul rural în domeniul meşteşugurilor tradiţionale, dar şi în meseriile de ospătar şi bucătar. Totodată, peste 1000 de familii au fost susţinute financiar sau material în cadrul unor programe axate pe creşterea bovinelor, a puilor de carne, a porcilor de rasă, dar şi pe creşterea şi valorificarea legumelor.

În partea a doua a evenimentului, Preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari Clujeni, doamna Viorica Ciobanu, a subliniat importanţa conservării tradiţiei meşteşugăreşti respectând standardele de calitate şi manifestând rigurozitate în alegerea materiei prime pentru realizarea produselor textile.

„Atelierul de meşteşuguri”, program cofinaţat de Fondul Social European prin POSDRU, Axa Prioritară 5.2, oferă gratuit cursuri de formare în ţesătorie, artizanat şi antreprenoriat; consiliere şi sprijin în demararea unei afaceri meşteşugăreşti pentru 260 de persoane cu domiciliul în mediul rural din regiunea Nord-Vest. Beneficiarii vor fi şomerii, persoanele casnice sau care îşi caută un loc de muncă, cei care practică agricultura în gospodărie pentru consum propriu şi meşteşugarii.

Fundaţia World Vision România mulţumeşte reprezentanţilor Muzeului Etnografic al Transilvaniei şi Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, precum şi celorlalţi parteneri care ne-au onorat cu prezenţa, pentru sprijinul acordat în demararea şi promovarea proiectului. 

  

www.worldvision.ro

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

 

Despre World Vision România

World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, de dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasã, etnie sau gen.

World Vision România este o organizaţie parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. De mai mult de 20 ani dezvoltăm în România programe în peste 200 de comunităţi rurale din 8 judeţe. De-a lungul timpului am oferit sprijin pentru mai mult de 50.000 de copii si 300.000 de adulţi.

Prin activităţi de reintegrare familială, dezvoltare comunitară, proiecte de sănătate, programe de educaţie, dezvoltare economică, asistenţă umanitară în cazul situaţiilor de urgenţă, stimulăm o atitudine activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie din România, având ca scop final bunăstarea copilului.

*Program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord-Vest.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    De ce nu a fost invitata si dna.Suciu la acest eveniment si oameni din comuna Cojocna
    ?

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.