Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fragmente din cărți pe paharele de cafea, cum încurajează cititul o cafenea din Cluj-Napoca

0

Pornind de la expresia ”a citi în cafea”, KUPS, o cafenea din Cluj-Napoca, alături de campania de promovare a lecturii Cărțile pe Față, au început să încurajeze oamenii să citească de pe paharul de cafea și fragmente dintr-o carte.

Totul a început în luna septembrie, cu o acțiune prin care au oferit câte un cappuccino oamenilor pe care i-au întâlnit citind în centrul Clujului. Văzând reacția pozitivă a oamenilor, au dezvoltat acest nou proiect.

”Prima carte din care am ales fragmente este romanul Purgatoriul îngerilor, de Camelia Cavadia, un roman emoționat și foarte bine scris, care e despre un copil răpit și pus să cerșească, e despre copiii privați de copilărie.” spune Victor Miron, inițiatorul campaniei Cărțile pe Față.

”O cafea bună merge foarte bine alături de o carte bună așa că ne-au plăcut din prima propunerile de a asocia cafeaua noastră cu lectura” spune Eugen Munteanu, proprietarul cafenelei KUPS, de pe str Andrei Șaguna 22.

Sunt trei fragmente pe paharele de cafea, alese subiectiv de Victor Miron.

Pe viitor organizatorii vor să și comercializeze în cafenea cărțile a căror fragmente sunt pe paharele de cafea. Unele cărți vor fi cu o supracopertă cu poză realizată de Lavinia Gordan în cadrul proiectului foto Ești ceea ce cit-ești, unde fac poze oamenilor alături de o carte care i-a format.

Din vânzarea acestora vor strânge bani pentru un Booktruck, o bibliotecă pe roți, pe care Asociația Culturală Cărțile pe Față vrea să o ducă prin satele unde nu sunt biblioteci publice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.