Forumul ONG de mediu – Orizont 2020, Sibiu 5-8 noiembrie ’09

2

În perioada 5-8 noiembrie 2009, avem plăcerea de a vă invita să participanţi la „Forumul ONG de mediu – Orizont 2020”, la Sibiu, Hotel Ibis (Calea Dumbrăvii nr. 2-4).

logo2Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia ALMA-RO în parteneriat cu TERRA Mileniul III, Salvaţi Dunărea şi Delta şi Fundaţia pentru Parteneriat, cu sprijin din partea Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile şi cu finanţare din partea Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, CEE Trust, Environ şi Coca Cola.

Ne dorim să creăm un spaţiu de întâlnire şi dezbateri pentru ONG-urile de mediu din România, din care să rezulte direcţii de acţiune ale ONG-urilor şi recomandări pentru îmbunătăţirea politicilor publice sectoriale din domeniul protecţiei mediului, ţinând cont de politicile europene existente şi tendinţele actuale în Uniunea Europeană.

Evenimentul va include ateliere de lucru tematice pentru următoarele domenii:

Teme sectoriale: biodiversitate şi păduri; schimbări climatice, energie şi transport; deşeuri; apă; ecoturism şi dezvoltare rurală; urbanism şi spatii verzi; educaţie ecologică; teme orizontale: cooperare între ONG; surse de finanţare; etica ONG-urilor de mediu; vizibilitate; rolul ONG în relaţia cu cetăţenii; rolul ONG în relaţia cu administraţia publică.

Considerăm că Forumul ne va ajuta să privim atât către interior, în sectorul ONG de mediu, cât şi către exterior, pentru o analiză a politicilor publice existente şi a modului în care sunt aplicate. Forumul ONG de mediu este deschis numai organizaţiilor neguvernamentale de mediu şi reprezentanţilor finanţatorilor evenimentului.

Înregistrarea participanţilor se va realiza în ordinea primirii formularelor de participare. Participarea la eveniment este gratuită pentru câte un reprezentat din partea fiecărei organizaţii care doreşte să se înscrie, costurile pentru cazare, masă, logistică şi materiale distribuite fiind suportate de organizatori. Costurile de transport vor fi suportate de participanţi.

Pentru înregistrare vă rugăm să completaţi formularul disponibil pe paginile web ale organizatorilor şi să îl trimiteţi prin e-mail la forum@alma-ro. ngo.ro până la data de 23 octombrie 2009.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne scrieţi la roxana.damian (arond) terraiii. ngo.ro (Roxana Damian, TERRA Mileniul III) sau raluca (arond) alma- ro.ngo.ro (Raluca Alexandru, ALMA-RO). Agenda evenimentului şi formularul de înregistrare sunt disponibile la acest link.

Cu stimă,

Roxana Damian

Coordonator de proiect

Fundaţia TERRA Mileniul III

http://www.terraiii.ngo.ro/

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

 1. avatar
  Petre Vasilescu on

  nu am de unde sa iau lsta paricipantilor pentru ca site-ul Forumului nu a fost lansat, asa cum ne-ati transmis

 2. avatar

  Buna dimineata!

  Va multumim pentru interesul manifestat fata de informatiile publicate de noi pe RomaniaPozitiva.ro

  Am cautat si noi informatiile solicitate pe site-ul organizatorilor forumului si am gasit urmatorul link:

  http://www.terraiii.ngo.ro/?apc=i–r0x1–&x=35208

  Tot pe acest site am gasit si urmatorul text care sper sa va fie de folos:

  „Pentru înregistrare vă rugăm să completaţi formularul disponibil pe paginile web ale organizatorilor şi să îl trimiteţi prin e-mail la forum@alma-ro. ngo.ro până la data de 23 octombrie 2009.”

  Multumim!
  RomaniaPozitiva, 2 noiembrie 2009

Comentează